-19.9 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Töitä vailla? Lähde sitten nopeasti Järviseudun rekry- ja opintomessuille!

Alajärven monitoimihallissa parhaillaan käynnissä olevat Ready4 Life – Järviseudun rekry- ja opintomessut odottavat kello 17 saakka juuri sinua, joka etsit uutta työpaikkaa, kesätyötä tai omaa opintopolkuasi.

Evijärven ja Kuortaneen mahdollisuudet kiinnostavat messuvieraita.

Messuilla on yli 60 näytteilleasettajaa. Koulutusorganisaatioiden ja julkisen puolen organisaatioiden lisäksi paikalla on esittäytymässä mitä erilaisimpia yrityksiä ja toimialoja teollisuudesta, hoiva-alalta, kaupasta ja palveluista, maa- ja metsätalouttakaan unohtamatta.

MAINOS

Silmiinpistävää yritysten esittelypisteillä on se, että yrityksiin haetaan uutta työvoimaa aivan aidosti.

Tarjolla on kesätyötä, mutta myös vakinaista työtä eri ammattialoilta. Työnantajat ovat tulleet paikalle tosissaan, haluten oikeasti löytää työlle tekijän.

– Olemme ennakkomainonnassa kertoneet, että täällä on esittelyssä vähintään 150 avointa työpaikkaa, ja se on todellakin minimi, kertoo messujärjestelijöistä korkeakouluasiamies Marjo Vistiaho.

Alueen yrityksiä on paikalla runsaasti ja useimmat mukana olevat yritykset ovat hakemassa uutta työvoimaa jopa tällä hetkellä.

Vistiaho on todella tyytyväinen siihen, miten hyvin alueen yrityksiä lähti messuille mukaan.

Yrityksissä ymmärrettiin, että vaikka rekrytointitarpeita ei olisi juuri nyt, niin on tärkeää esittäytyä alueen opiskelupaikkaa etsiville nuorille laajana rintamana. Tällöin nämä muistavat tulevaisuudessa, että omallakin kotiseudulla on työtä ja mahdollisuuksia.

Nuoria messuilla onkin riittänyt aamusta saakka hulinaksi saakka, sillä paikalla käy luokittain Alajärveltä 8. ja 9. luokkalaiset, joita on noin 200, Vimpelistä saapuu 60 ysiluokkalaista, Soinista 30, Alajärven lukiolta 150 ja Evijärveltä 15.

Näiden päälle tulevat vielä Jamin opiskelijat ja työpajoilla oleva väki, sekä kaikki muut kiinnostuneet.

Opintomahdollisuuksia messuilla esitellään hyvin laajasti ja ylitse muiden kiinnostavuudessaan näyttää nousevan Alajärven ja Vimpelin lukioiden sekä Jamin Järviseudulla tarjoamat esport -koulutukset.

Jamin koulutustarjonta esittäytyy messuilla mukavilla, toiminnallisilla osastoilla.

Koulutuksen esittelypaikalla on luonnollisestikin mahdollisuus testailla pelitaitojaan ja paikalla onkin jatkuvasti innostunutta yleisöä.

Jamin esport-opettaja Mikko Kalijärvi kuin Alajärven ja Vimpelin lukioiden rehtori Marko Timo odottavat mielenkiinnolla kevään yhteishakua ja sitä, miten paljon alueelle alan opiskelijoita hakeutuu.

Kalijärvi muistuttaa, että mikäli tämä opintomahdollisuus nuorta kiinnostaa, niin kannattaa hakea. Omia taitojaan tai kykyjään ei kannata itse alkaa liikaa ennakkoon arvioida, sillä koulutuksen järjestäjät kyllä tekevät tarvittavan arvioinnin.

Kesätyöpaikkojaan nuorille esittelivät alueen kunnat, mutta myös lukuisat yritykset. Kesätyötä on messujen perusteella mahdollista löytää yrityksistäkin.

Esimerkiksi S-Market Alajärven marketpäällikkö Mika Ainonen kertoo, että Eepeeltä kesätöitä voi kysellä tai niihin netin kautta hakeutua 15 vuotiaasta ylöspäin.

Ensimmäistä kertaa messuilla on nyt mukana myös työnhakijoille suunnattu rekrypuoli ja tarjolla onkin hämmästyttävän monipuolisesti erilaisia vakinaisia avoimia työpaikkoja.

Moni työnantaja saapui paikalle suoraan tarjontaansa esittelemään, mutta mukana oli myös OivaTyö -rekrytointipalvelu Keski-Suomen puolelta.

OivaTyö esittelikin Keski-Suomen puolella avoinna olevia työpaikkoja, mutta samalla se esittelee toimintaansa myös työnhakijoille ja sen palveluista mahdollisesti kiinnostuneille yrittäjille.

Messujen ohjelmassa on lisäksi puheenvuoroja yrittäjiltä, eri organisaatioiden edustajilta sekä opiskelijoilta.

Koko päivän ajan mahdollisuus maksuttomaan ammattilaisen toteuttamaan CV-kuvaukseen ja tarjolla on myös ohjaamon pitämä CV-paja, josta saat vinkit ansioluettelon tekoon ja päivitykseen.

Alajärven lukiolaiset pitävät tapahtumassa kahviota ja tilaisuuden juontaa yrittäjä Susanna Korkiatupa Loistavaa sisältötoimistosta.

Tapahtuman järjestää yhteistyössä Alajärven kaupungin vapaa-aikapalvelut, Alajärven lukio ja yläkoulu, Etelä-Pohjanmaan TE-palvelut, JPYP, Ohjaamo Alajärvi/Vimpeli sekä SeAMK Maakuntakorkeakoulu.

Tuula Jokiaho

 

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät