0.9 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Myllykankaan koululla riemuitaan lumesta!

Erilaiset muoviset muotit toimivat hyvin pakkaslumen kanssa ja jokainen oppilas tiesi jo varsin hyvin, miten lumipallo syntyy pakkassäällä!

Myllykankaan koulun ekan ja tokan luokan oppilaat, yhteensä 23 innokasta lumitaiteilijaa, ovat osallistuneet Suomen Ladun Ukona kuin Lumiukko -tempaukseen!

Opettaja Kirsi Huttu-Nevanperä kertoo, että kyseessä on valtakunnallinen kampanja, jonka tavoitteena on saada kaikenikäiset ulkoilemaan ja rakentamaan vähintään 10000 lumiukkoa.

MAINOS

Vuonna 2019 tavoite täyttyi ja lumiukkolaskuriin saatiin tuo määrä ja ylikin! Vuonna 2020 yritetään vielä paremmaksi!

Ulkona kuin lumiukko -kampanja alkoi 1.2. ja päättyy 8.3.
Koululle kampanjassa mukanaolo sopii hienosti, koska se luo lapsille tavoitteellista ulkoilua, opettaa rakentelun kautta matematiikkaa, äidinkielessä tehdään aiheeseen sopivaa satua ja yhdessä lumiukkoja ja -linnaa rakentaessa oppii yhteistyökykyä!

Ilman pohjaa oleva pahvilaatikko nostettiin varovasti ylös ja taas oli saatu valmiiksi uusi harkko lumilinnan seinään!

Myös liikuntatarpeet täyttyvät lumipalloja tehdessä, tehtiinpä niitä sitten suojasäällä tai sitten pakkaslumella muotteihin!

Pakkaslunta paineltiin muotteihin maanantaina, kun eka- ja tokaluokkalaiset rakensivat innolla lumesta lumiukkoja ja myös linnaan alkoi muodostua nopeasti seinäpaloja. Muotteina käytettiin niin kampanjasta saatua muovikehikkoa kuin ihan tavallisia pahvilaatikkojakin.

Huttu-Nevanperä sanoo, että lumi on materiaali joka innostaa lapset tänäkin päivänä leikin pariin. Lumesta rakennetaan paljon myös välituntisin ja menneen sunnuntain suojasää oli huomattu ja monen kodin pihaan oli jo syntynyt lumiukkoja!

– Toivottavasti tähän koulun pihaan syntyy oikea lumiukkokylä, Huttu-Nevanperä toivoo. Koululaisilla intoa ainakin tuntui riittävän, toivottavasti heiltä ei materiaali lopu kesken!

Tuula Jokiaho

Ja tässä alla vähän kuvasatoa lopputuloksista!

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät