-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

JPK ja SPORT vahvassa yhteistyössä

Jääkiekkoliiton Pohjola Leirille valittu Eemeli Kantanen kolkuttelee poikien U16-ikäluokan maajoukkueen ovia.

Sofia Kari, Aino Krook, Olivia Laitamäki, Roosa Nuolikoski ja Nella Korpela tavoittelevat nuorten maajoukkueen edustuspaikkaa.

Eemeli toimii esimerkkinä tiiviistä yhteistyöstä kasvattajaseura JPK:n ja Vaasan Sportin kanssa.

MAINOS

Yhteistyö mahdollistaa motivoituneille urheilijanuorille todellisen pelaajapolun kohti huippua. Kantanen pelaa Sportin C1 SM-joukkueessa, mutta harjoittelee aina alkuviikon Alajärvellä JPK:n mukana.

Valmennuspäällikkö Jussi Virtasen mukaan pelaajapolku mahdollistaa sen, että nuorten ei tarvitse muuttaa liiga-paikkakunnalle liian aikaisin, vaan osa harjoituksista voidaan toteuttaa kasvattajaseurassa.

Pidemmällä tähtäimellä myös JPK:n edustusjoukkuetta aiotaan nostaa ylemmille sarjatasoille. Tämä mahdollistaisi sen, että JPK voisi toimia yhtenä maakunnan ns. farmiseurana Sportille. Tällä hetkellä seuran edustusjoukkue pelaa 3. divisioonassa.

Eemeli Kantanen pelaa Sportissa ja harjoittelee alkuviikot JPK:n mukana.

Valmennusjohdossa on selvä ajatus, että yksilöitä halutaan tukea mahdollisimman hyvin eteenpäin, mikäli pelaajalla on taitoa ja kova halu päästä kohti isompia tavoitteita.

– Ei ole kenenkään etu pitää hyviä pelaajia väkisin paikkakunnalla, jos pelaajalla on kykyjä ja haluja päästä huipulle. Ja löytyyhän paikkakunnalta nuorille mainio esimerkki eli nuorten maailmanmestari Otto Latvala, sanoo Virtanen.

Myös tytöt valittu N15 Pohjola leirille

Tällä hetkellä JPK vetää lähialueen pelaajia puoleensa ja seuraan on tullut tyttöpelaajia mm. Karstulasta, Soinista, Lapualta ja Vimpelistä. On ehkä harhaanjohtavaa puhua ”tyttöpelaajista” sillä nämä mimmit pelaavat poikien mukana samassa joukkueessa ja samaa sarjaa.

Jäähalli on ahkerassa käytössä. Harjoittelemassa D-junnuja.

Yksi leirille valituista on Aino Krook, jonka mukaan tytöt pärjäävät fysiikassa poikia vastaan ihan hyvin. – Joitain isompia korstoja pojissa saattaa olla, mutta pääsääntöisesti kamppaillaan ihan tasaväkisesti.

Vastuuvalmentaja Marko Kantasen mukaan tyttöjen pelaajapolku mahdollistaa siirtymisen opiskelemaan Kuortaneelle jo yhdeksännellä luokalla ja urheilulukio on huipulle haluaville jääkiekkoilijoille järkevä valinta.

– Onneksi tyttöjen keskiarvot huitelevat yhdeksäisen paremmalla puolella, huikkaa Kantanen. Tyttöjen Pohjolaleirille on valittu kaikkiaan 68 pelaajaa ja eniten yhdestä seurasta valittuja on koko maasta JPK:sta eli viisi.

Lopulliseen maajoukkueeseen valitaan 20 + 2 pelaajaa, joten kovaa karsintaa on vielä tulossa. Tyttöjen lähivuosien tavoitteena on päästä pelaamaan Team Kuortaneessa, joka pelaa Naisten Liigassa ja on tällä hetkellä kymmenen joukkueen sarjassa neljäntenä.

Sport tuo SM-tason pelin Alajärvelle

Launtaina 7.3. klo 17 pelataan Alajärvellä poikien C-SM sarjan ottelu Sport – KJT Haukat. Silloin on mahdollista nähdä myös Eemeli Kantasen otteita kaukalossa.

KJT Haukat tulee Uudeltamaalta ja joukkueen pelaajat tulevat pääsääntöisesti Keravalta, Järvenpäästä ja Tuusulasta.

Kai Hannulabacka

 

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät