11.5 C
Alajärvi
torstai 28.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Pomppufiilis ylimmillään Vimpelissä

Vimpelin sunnuntain yleisömagneetista ei tarvitse tehdä erillistä äänestystä. Kymmenet ja taas kymmenet lapset vanhempineen suuntasivat liikuntahallille vauhdikkaaseen lomanaloitukseen.

Pomppulinna-tapahtumassa oli tarjolla kuusi erilaista pomppulinnaa ja kaksi erilaista peliä. Pikagallupissa lasten ylivoimaiseksi suosikiksi nousi Merirosvolaiva-pomppulinna, josta oli tihkunut tietoa jo etukäteen.

Merirosvolaiva oli lasten suosikki. Vauhdikkaaksi kehuttua mäkeä tultiin välillä alas myös jalat edellä.

Pomppulinnat ja pelit oli vuokrattu Pietarsaaresta Vekaran Pomppulinnat Oy:stä. Vimpelin liikuntasihteeri Ari Takala valitsi pomppulinnat lapsille suunnatun tapahtuman eri-ikäisiä käyttäjiä silmällä pitäen, jotta kaikenikäisille kävijöille olisi jotakin.

MAINOS

– Hiihtolomilla on järjestetty retkiä Duudsonit Activity Parkiin ja HopLopiin. Näille retkille eivät kaikki ole päässeet. Ajattelin kokeilla, miten väen saa liikkeelle.

Väki vastasi hyvin haasteeseen. Tapahtuman alkaessa lapsia vanhempineen oli suorastaan tulvinut liikuntahallin saliin. Jonoja riitti, mutta sopu antoi. Tapahtumaa värittivät lasten innostuksesta punoittavat posket ja iloinen, naurunsekainen meteli.

Vauhtia riitti

Vimpeliläiset Veera ja Jooa Hakamaa nauttivat iloisesta tapahtumasta. Jooa oli tuonut lomaa edeltävällä viikolla kotiin koulussa tapahtumasta jaetun flyerin. Lisäksi lasten äiti Reetta Hakamaa oli nähnyt tapahtumamainoksen Facebookissa. Hiihtoloman aluksi oli aikaa lähteä porukalla liikuntahallille.

– Minulle oli positiivinen yllätys, että täällä oli näin monta pomppulinnaa, kertoo Reetta Hakamaa.

Seitsemänvuotias Aapiskujan koulun ekaluokkalainen Jooa kertoo käyneensä kaikissa muissa pomppulinnoissa paitsi Merirosvolaivassa.

– Pomppiminen ja liukumäessä laskeminen ovat olleet kivointa. Frozenin liukumäessä pääsee nopeaan. Lomalla mennään mimman ja vaarin luo Kauhajoelle ja käydään uimahallissa, summasi Jooa suunnitelmiaan.

Merirosvolaiva suosikkina

Pienessä pikagallupissa Merirosvolaiva nousi lasten ykkössuosikiksi, vaikka vastaajat kertoivatkin kokeilleensa jokaista pomppulinnaa. Esimerkiksi seitsemänvuotias Aapo ja kymmenen vanha Sofia liputtivat aikuisen silmin hurjannäköisen pomppulinnan puolesta.

– Merirosvolaiva on paras, kun sen mäki on niin pitkä, valotti puolestaan 10-vuotias Iiris.

Kuusivuotiaat Aune ja Pihla mainitsivat myös Merirosvolaivan suosikikseen, mutta muistivat mainita myös interaktiivisen pelin.

Interaktiivista peliä pelattiin pareittain. Kiinnostus oli kova ja jono jatkuva.

Interaktiivista peliä pelattiin pareittain. Toinen etsi ja kosketti punaisia valoja, toinen vihreitä. Peli kesti minuutin ja pisteet laskettiin.

Peliin oli jatkuva jono, välillä pitkä ja joskus lyhyt. Peli sijaitsi sopivasti Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vimpelin paikallisosaston pitämän kahvilan vieressä.

Kahvilasta sai ostaa mehua, limsaa tai pikkupurtavaa. Vanhemmat vaihtoivat kuulumisia kahvikupposen ja herkullisten leivonnaisten ääressä. Kahvilaa oli pitämässä kymmenkunta MLL:n hallituksen jäsentä.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät