11.8 C
Alajärvi
sunnuntai 01.10.2023
spot_img
MAINOS

Omaishoitajamiesten vertaisryhmässä huumoria ja huolenpitoa

Järviseudun alueella toimii avoin ja vertaistuellinen, toiminnallinen ryhmä miehille, jotka kantavat huolta läheisistään.

Näitä omaishoitajina toimivia tai sellaisia toimineita miehiä mukana listoilla on 40-50 ja kokoontumisissa on tyypillisesti mukana noin 15 eri-ikäistä miestä.

Hemmottelujen lisäksi ohjelmassa oli keppijumppaa ja mittauksia – läheisestään huolta kantavan miehen terveys ja hyvinvointi on tärkeä juttu!

Järviseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n omaistoiminnanohjaaja Pia Itäniemi kertoo, että ryhmä on ollut koossa kolmen vuoden ajan ja se toimii hyvin itsenäisesti.

MAINOS

Ryhmän vetäjinä toimivat Martti Kuusiniemi ja Aimo Joensuu ja kahdesti vuodessa, tammi- ja kesäkuussa, kokoontumisen aiheena on tehdä toimintasuunnitelma seuraavalle puolelle vuodelle.

– Nämä miehet ideoivat ja suunnittelevat itse tapaamistensa aiheet, Pia iloitsee.

Helmikuun kokoontumiseen miehet repäisivät ihan uudenlaisen idean tiimoilta, sillä he halusivat oman hemmottelupäivän! Naisille hemmottelupäiviä on tapana järjestää milloin missäkin, mutta nyt samaa halusivat myös miehet.

Ja sitä saa mitä tilaa, Sedun lähihoitajaopiskelijat toteuttivat miehille Lappajärvellä oman hemmottelupäivän, jossa jumpattiin, mitattiin ja hemmoteltiin!

Mukaan hemmottelupäivään ilmoittautui 15 miestä ja jokikinen mies nousi reippaasti mukaan päivän avanneeseen keppijumppaan. Kun kroppa oli saatu hemmottelukuntoon, pääsivät miehet hemmoteltaviksi eri pisteisiin.

Tarjolla oli ensimmäisen vuoden lähihoitajaopiskelijoiden toteuttamana käsi- ja jalkahoitoja, kasvohoitoja sekä hierontoja.

Monelle miehelle kasvohoito oli ensimmäinen laatuaan, eikä kaikki toki olleet ennen manikyyriakaan saaneet, joten tarjolla olevasta hemmottelusta nautittiinkin täysin rinnoin! Ja mikä olikaan tykätessä, kun hemmottelut toteuttivat nuoret, reippaat ja hyväntuuliset opiskelijatytöt!

Hemmottelun ohessa oli vakavampaakin asiaa, sillä toisen vuoden opiskelijat toteuttivat toisessa huoneessa mittauksia. Miehiltä mitattiin niin verenpaineet kuin puristusvoimakin ja muistia testattiin omalla testillään. Myös fyysistä suorituskykyä testattiin perustestillä.

Tapaamisessa oli loistava tunnelma ja huumoria ei puuttunut. Maaliskuussa porukka suuntaa paistamaan makkaraa ja tutustumaan tähtitorniin Evijärvellä, huhtikuussa tehdään tasapainoharjoituksia ja osallistutaan luennolle Alajärvellä, toukokuun ohjelmassa on lintubongausta ja kesäkuussa kevätkauden päätöksessä Lappajärvellä kierrellään Ateljee Tapio Autiossa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät