3.5 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Kesätyömiitti tuo nuoret ja työnantajat yhteen rennolla meiningillä Soinissa!

Soinissa järjestetään ihan uudenlainen Kesätyömiitti, joka mahdollistaa kesätyötä tai TET -harjoittelupaikkaa hakevien nuorten ja työntekijää tarvitsevan yrittäjän, yhteisöjen edustajien tai vaikkapa ihan yksityisen, vaikkapa lapsenhoitoapua kaipaavien ihmisten kohtaamisen rennossa ilmapiirissä.

Kesätyömiitin järjestävät Soinin nuorisovaltuusto ja Soinin 4H-yhdistys keskiviikkona 11.3. kello 13-15 ja tapahtumapaikkana on Soinin yhtenäiskoulun liikuntasali.

MAINOS

Paikalle toivotaan mahdollisimman paljon kiinnostuneita ja myös Lehtimäen puolelta, sillä kesätöitä miitin kautta etsivät 8. ja 9. luokkien oppilaat – joukossa myös Lehtimäen alueen nuoria.

Kesätyömiitti on ihan uudenlainen tapahtuma työnantajan ja nuoren kohtaamiseksi, joten jo sen vuoksi kannattaa lähteä paikalle. 8. ja 9. luokkien oppilaat ovat pienryhmissä suunnitelleet erilaisia toiminnallisia pisteitä, jossa nuoret pääsevät esittelemään vahvuuksiaan ja osaamistaan TET-harjoittelijaa tai kesätyöntekijää hakevalle taholle.

– Kahdeksasluokkalaisten TET -jakso on tänä keväänä 23.-27.3., eikä kaikilla ole vielä harjoittelupaikkaa, kertoo nuorisovaltuuston puheenjohtaja Jasper Nappari. Monelta nuorelta puuttuu myös kesätyöpaikka, joita voivat tarjota yritysten lisäksi myös erilaiset seurat ja yhdistykset tai vaikka yksityiset ihmisetkin!

Tapahtuman ohjelmanumeroksi on suunniteltu kesätyönhakijan ja työantajien välistä napakymppiä! Tässä ohjelmanumerossa kesätyötä tai TET-paikkaa hakevat nuoret pääsevät esittämään kysymyksiä työnantajille kesätöihin ja muutoinkin työelämään liittyen ollen herra tai neiti X:iä.

– Tätä ohjelmanumeroa varten haemme nyt työnantajia, jotka haluaisivat olla mukana ohjelmanumeron henkilö A, B, tai C:nä, Nappari kertoo.

Parhaimmillaan osallistumalla ohjelmanumeroon työnantaja voi saada itselleen kesätyöntekijän tai TET-harjoittelijan!

Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä nuorisovaltuuston puheenjohtajaan Jasper Nappariin tai Soinin 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Saija Källiin mieluiten maanantaihin 9.3. mennessä.

Tapahtuman tavoitteena on että nuoret kohtaavat työnantajia rennolla meiningillä.

Parhaimmillaan tapahtuma toimii rekrytointiväylänä nuoren ja kesätyöntekijää kaipaavan tahon välillä. Lisäksi työnantajat pääsevät äänestämään paikan päällä nuorten tekemistä ”osastoista” parhaimman, jonka kehittäjät sitten palkitaan hyvillä palkinnoilla.

– Toivomme mukaan tapahtumaan mahdollisimman paljon yrityksien ja kolmannen sektorin edustajia sekä yksityishenkilöitä, jotka pystyvät tarjoamaan joko TET-paikkaa tai kesätöitä kesäksi 2020.

Nuorisovaltuusto kutsuu paikan päälle erityisesti Soinin sekä Alajärven Lehtimäen alueen väkeä. Mukaan saa toki osallistua myös muut asiasta kiinnostuneet. Tapahtumassa on kahvitarjoilu.

Tapahtuman toteuttamiseksi on saatu Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston avustus. Avustuksen hakijana on toiminut Suomen 4H-liitto ja avustusta jaettiin hakemusten perusteella muutamalle 4H-yhdistykselle Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan alueille.

Soinin 4Hyhdistys oli yksi avustuksen saajista Töysän 4H-yhdistyksen kanssa yhdessä laaditulla hakemuksella.

Tapahtuman järjestelyissä Soinin nuorisovaltuuston nuoret vastaavat mm. kahvitarjoilusta, Napakymppi- ohjelmanumerosta sekä viestinnästä.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät