Safarikuoron konsertissa musiikkia meiltä ja maailmalta!

Mainos[adrotate banner="3"]

Yli 50 vuotta toiminut Suomen Lähetysseuran Safarikuoro pitää konsertin Alajärven kirkossa lauantaina 21.3. kello 19.

Luvassa monipuolinen ja monikielinen ohjelmisto käsittäen perinteistä kirkkomusiikkia eri aikakausilta, mutta myös uudempia säveliä. Konsertin aikana voit tehdä myös musiikillisen maailmanympärimatkan lähetyslaulujen parissa.

MAINOS

Ihmisäänien lisäksi konsertissa kuullaan säestyssoittimina mm. pianoa, urkuja, kitaraa, huilua sekä afrikkalaista rumpua. Konsertin yhteydessä voi myös tutustua pienimuotoiseen lähetysnäyttelyyn.

Safarikuoron erityispiirre on, että sen laulajat tulevat eri puolelta Suomea. On laulajia Helsingin ja Tampereen seudulta, mutta myös muualta.

Pohjoisin laulaja tulee aina Kemistä asti. Tällä kertaa lyhin matka on laulajilla, jotka asuvat Alajärvellä, Kuortaneella ja Alavudella.

Kuoro harjoittelee aina esiintymispaikkakunnilla, sekä pari kertaa vuodessa pidettävillä harjoitusleireillä. Laulajat ovat eri ammattikuntien edustajia. Kuoroa johtaa tällä hetkellä alajärveläisjuurinen, Helsingin Kallion seurakunnan kanttori Tommi Niskala.

Kuoro on tehnyt useita äänitteitä sekä vieraillut yli 50-vuotisen historiansa aikana mm. Israelissa, Thaimaassa, Hongkongissa, Etelä-Afrikassa, Botswanassa ja Namibiassa, jonne kuoro on lähdössä myös tulevana kesänä, suomalaisen lähetystyön 150 -vuotisjuhlille.

Sana Safari tarkoittaa matkaa swahilin kielellä. Nimensä mukaisesti kuoron matka jatkuu noin kerran kuukaudessa jossakin Suomen seurakunnassa musiikin ja lähetyksen asialla. Kuoro tekee yhteistyötä myös Opettajien Lähetysliiton kanssa.

Aikanaan kuoro perustettiin nuorisokuoroksi, mutta nyt jäsenistö ei täytä aivan tuota kriteeriä, vaikka nuoriakin laulajia kuorossa on.

Kuorossa myös viihdytään, monilla laulajilla on vuosikymmenten historia Safarikuorossa. Uusia laulajiakin kuoro etsii jatkuvasti.

Safarikuoro sopii erityiselle sellaiselle, joka ei pääse joka viikko irtaantumaan arjesta harjoituksiin. Kuukauden vauhdikas keikkaviikonloppu puolestaan irrottaa totaalisesti arjen murheista.

MAINOS
Edellinen artikkeliPekka Reinikainen vierailee Lappajärvellä
Seuraava artikkeliSellovirtuoosi Alajärven kirkossa