0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Vimpeli turvaa toimintaansa sulkemalla viraston ovet

Vimpelin kunnanviraston ovet pysyvät toistaiseksi suljettuina koronatilanteen takia. Kunnan tarkoituksena on pystyä toimimaan ja pyrkiä välttämään kunnanviraston henkilöstön sairastumista.

Päätöksen kunnanviraston sulkemisesta teki kunnan johtoryhmä viime perjantaina iltapäivällä. Kuntalaisia pyydetään ottamaan yhteyttä kunnan viranhaltijoihin ja työntekijöihin puhelimitse tai sähköpostitse.

MAINOS

Hallinto- ja talousjohtaja Seija Kinnunen kertoo sulkemispäätökseen olevan kolme syytä. Sulkemisella pyritään turvaamaan henkilöstön terveys ja työkyky mahdollisimman hyvin.

Samalla turvataan henkilöstön toimintakyky kuntalaisten palveluiden järjestämisen ja tiedottamisen osalta. Järjestelyllä turvataan kunnan normaalien toimintojen jatkuminen keskeytyksettä.

Yhteys puhelimitse
tai sähköpostilla

Ovien sulkemisesta huolimatta Vimpelin kunnanviraston henkilöstö on töissä. Suurin osa virastossa työskentelevistä on paikalla maanantaina. Etätyömahdollisuuksista käytäneen keskusteluja.

– Joillakin viraston työntekijöillä on mahdollisuudet ja välineet etätyön tekemiseen, mutta ei kaikilla, kertoo Kinnunen.

Kuntalaisia ohjeistetaan olemaan yhteydessä viranhaltijoihin ja työntekijöihin puhelimitse tai sähköpostitse. Kunta on myös perustanut kiireellisiä tapauksia varten virka-aikana toimivan puhelinnumeron, johon voi myös soittaa, jos on tarpeen asioida virka-aikana kunnanvirastossa.

Yhteydenoton perusteella voidaan kunnanviraston ovi tulla avaamaan asiointia varten.

– Jos on tarpeen tavata, siitä sovitaan puhelimitse.

Kokoukset normaalisti

Vimpelin kunnanvirastolla työskentelee noin 12 henkilöä sekä heidän lisäkseen perusturvan palveluksessa olevia sosiaalityöntekijöitä, jotka työskentelevät ajoittain virastolla. Kinnusen mukaa sosiaalitoimen asiakaspalvelu toimii normaalisti.

Hallinto- ja talousjohtajan mukaan kokoustyöskentely jatkuu Vimpelissä normaalisti. Poikkeuksena on tiistaiksi sovittu tarkastuslautakunnan kokous, joka on jouduttu peruuttamaan.

– Tarkastuslautakunnan sihteeri on saanut omalta työyhteisöltään ohjeet matkustamisen välttämiseksi. Kokouksen esityslistalla ei ollut kiireellisiä asioita, joita olisi pitänyt käsitellä. Tilanne vaihtelee ja jos tulee muutoksia, niistä ilmoitetaan erikseen, summaa Seija Kinnunen.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät