12 C
Alajärvi
tiistai 26.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Soinin 4H-yhdistyksen Kierrätyspuoti Neliapila palvelee poikkeustoimin

Koronatilanne ja Suomen hallituksen poikkeustilan julistaminen ja rajoitustoimet ovat osuneet myös Soinin 4H-yhdistyksen toimintaan.

Kerhotoiminta on päättynyt poikkeuksellisesti jo maaliskuun puolivälissä. Lisäksi Kierrätyspuoti Neliapila on ollut suljettuna 16.3. lähtien, tämä lähinnä varotoimena. – Tästä kaikesta huolimatta haluamme kierrättää, palvella Kierrätyspuoti Neliapilan asiakkaita ja työllistää nuoria, kertoo toiminnanjohtaja Saija Källi Soinin 4H-yhdistyksestä.

Moni tekee nyt kevätsiivoiluja ja useampi on toivonut Kierrätyspuodin aukioloa, jotta ylimääräisiä tavaroita ei tarvitsisi heittää roskiin vaan pääsisi lahjoittamaan ne toimintamme tukemiseksi.
– Nyt vastaamme tähän tarpeeseen, kertoo toiminnanjohtaja Saija Källi Soinin 4H-yhdistyksestä.

MAINOS

Toukokuussa on mahdollisuus tuoda Kierrätyspuotiin puhdasta ja ehjää tavaraa ja vaatteita lauantaisin kello 10-14 välisenä aikana. – Toivomme kuitenkin että palvelua käytettäessä turvavälit ja hygienia-asiat pidetään mielessä myös tätä palvelua käytettäessä.

– Lahjoittaminen tapahtuu ulko-ovella, jonne myymälässä työskentelevä nuori tulee ottamaan lahjoitukset vastaan. Asiakkaita emme siis päästä sisälle vaan otamme tavarat vastaan ulko-oven ulkopuolella.

Lisäksi Soinin 4H-yhdistykseltä voi varata toukokuussa oman shoppailuajan Kierrätyspuoti Neliapilaan. Ajanvaraus tapahtuu soittamalla numeroon 040 064 9873 ja sopimalla maksimissaan 30 minuutin ostoksilla oloajasta.

– Myös silloin pidämme hygieniasta ja turvaväleistä kiinni ja tarjolla on käsien desifiointiainetta sekä kertakäyttöhanskoja. Mikäli viranomaiset linjaavat uusia rajoituksia tai ohjeita, toimimme niiden mukaisesti. Siksi muutokset ovat mahdollisia, Källi kertoo.

– Kierrätyspuodin aukioloajoista kesä- ja heinäkuun suhteen emme vielä osaa sanoa. Siksi emme voi vielä vastata esimerkiksi mahdollisesta kesätyömahdollisuudesta myymälässä. Tiedotamme tästä asiasta erikseen myöhemmin.

Kesätyö 4H-yrittäjänä –tuen hakuaikaa jatkettu

Soinin kunta ja Soinin 4H-yhdistys järjestävät yhteistyössä soinilaisille 13-28-vuotiaille (synt. 2007-1992) mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä 200 euron suuruisella Kesätyö 4H-yrittäjänä -tuella.

Oma 4H-yritys antaa nuorelle mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä turvallisesti ja ohjatusti. 4H-yritys on keino tienata rahaa, mutta elinkeinosta ei ole kysymys. Yritys on harrastustoimintaa, ja nuori etenee siinä aina omaan tahtiinsa.

Oma 4H-yritys on hyvä tapa selvittää, sopiiko yrittäminen sinulle. 4H-yrittäjyyteen voi tutustua tarkemmin www.4h.fi/toita/perusta-oma-yritys -sivustolla.

Ennen tuen hakua nuoren tulee perehtyä 4H-yrittäjyyteen ottamalla yhteyttä Soinin 4H-yhdistyksen Saija Källiin. Tukea voi hakea ajalle 1.5.-30.9.

Soinin kunta jakaa tukea yhteensä 2000 euroa. Tuki edellyttää vähintään 50 tuntia per nuori työskentelyä. Tuki on henkilökohtainen. Ryhmän perustaessa 4H-yrityksen on sen kukin 4H-yrittäjä oikeutettu saamaan oman tuen. Jokainen nuori hakee erikseen omaa tukeaan sekä raportoi erikseen omalta osaltaan.

Mikäli jo aiemmin toimineen 4H-yrityksen 4H-yrittäjä hakee tukea toimivalle 4H-yritykselleen, tulee hänen kertoa hakemuksessa miten aikoo kehittää 4H-yrityksensä toimintaa tukea koskevana kesänä.
Tukea myönnettäessä etusijalla ovat uudet 4H-yrittäjät. Tukea haetaan erillisellä lomakkeella, joita saa Saijalta. Hakuaikaa on jatkettu maanantaihin 25.5. kello 15 saakka.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät