-9.6 C
Alajärvi
sunnuntai 03.12.2023
MAINOS
MAINOS

Soini irtisanoi Vuorenmaan vuokrasopimuksen

Soinin kunnanhallitus päätti irtisanoa kunnan ja Erämaan Elämyskeskus oy:n välisen rinnealuetta ja sen toimintoja koskevan sopimuksen päättymään kolmen kuukauden kuluttua irtisanomista seuraavan kuukauden alusta lukien.

Syynä irtisanomiselle ovat mm. yhtiön sopimusrikkomukset. Kunnanhallituksen saaman selvityksen mukaan yhtiö on hyvin pitkälle laiminlyönyt sopimuksessa yrityksen vastuulle sovitut asiat.

MAINOS

Ohjeita ei noudatettu, lumitykkejä ei valvottu ja markkinointi oli olematonta. Nettisivut toimivat vain hetken ja eivät ole päällä tälläkään hetkellä.

Yrityksellä ei ollut hyväksyttävää rinnekoneen kuljettajaa, tulot lipuista ja välinevuokrista tilitettiin arvonlisäverottomina ja maksuja on edelleen saamatta. Yritys käytti Keskitalo -tilan asuinrakennusta luvatta.

Soinin kunnalla on pitkäaikainen kokemus aikaisemmista rinneyrittäjistä ja pääosin työnjako kunnan ja yrittäjien välillä oli selvää. Erityisesti se, että käytännön rinnetoiminnan hoitaa yrittäjä. Nyt Erämaan Elämyskeskus Oy:n kanssa yritys teki jokaisesta asiasta ongelman ja tuntuu että tarkoituksena on ollut pelkästään vikojen etsiminen ja vahingonkorvausten hakeminen.

Muuta kuin laskettelutoimintaa yritys ei ole markkinoinut muutoin mitenkään, kuin hetken auki olleissa nettisivuissa. Yritys myös lopetti rinnetoiminnan helmikuussa juuri ennen parasta laskettelukautta.

Yrityksen kohtuttomasta laskutuksesta esimerkkinä on se, että se laskutti kuntaa 5500 euroa siitä, että ravintolan roskia kuljetettiin muutama sata metriä Keskitalo -tilalle. Yrityksen oma panostus rinnetoimintaan on pientä siihen verrattuna, mitä neuvottelussa yritys antoi ymmärtää.

Kunnanhallitus myös antoi Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudelle vastineen Erämaan Elämyskeskus Oy:n kanteesta, joka koske 523096,12 euron vahingonkorvauksia korkoineen. Kunta vaatii, että kanne hylätään kokonaisuudessaan ja kunnan oikeudenkäyntikulut korvataan.

Erämaan Elämyskeskus on edelleen 11.5. lähettänyt kunnalle yli kahden miljoonan euron vahingonkorvausvaateen koskien karavaanialuetta, igluhotellia, Kasari hotellia ja menetettyjä ohjelmapalveluita ja on lisäksi pyytänyt sovintoesitystä 25.5. mennessä.

Kunnanhallitus totesi, että vaatimukset ovat perusteettomia ja että kunnanhallitus on päättänyt irtisanoa rinnealuetta ja sen toimintoja koskevan sopimuksen.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät