25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Kehitysvammaisten ateriamaksujen käsittely jatkuu Alajärvellä

Alajärven kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantai-illan kokouksessaan Järvi-Pohjanmaan perusturvan talousarvioylitykset Alajärven osalta. Alajärven osalta poikkeama on 72851 euroa.

Arviointikertomus ja tilinpäätös sekä tilintarkastuskertomus vuodelta 2019 hyväksyttiin. Tilikauden tulos on 3,2 miljoonan poistojen jälkeen 1963382 euroa alijäämäinen. Vuonna 2018 tulos oli 912858 euroa alijäämäinen.

MAINOS

Henkilöstöraportin vuodelta 2019 hyväksyttiin.

Myydään noin 3770 neliön suuruinen määräala Saunakankaan laidunalue -nimisestä tilasta Kurejoella 500 euron kauppahinnalla.

Alue on tällä hetkellä pajujen ja lupiinien valtaama ja se haittaa asumisviihtyvyyttä. Ostajan aikomuksena olisi siistiä alue ja avata tukkeutuneet ojat.

Päätettiin myydä noin 397 neliön suuruinen määräala Paavola-nimisestä tilasta 1985 euron kauppahinnalla Joka-talo Oy:lle.

Irtisanottiin Järviseudun Ammatti-instituutin ja kaupungin yhteistä liikunnan ja terveystiedon lehtoria koskeva sopimus 31.7.2020 alkaen, jolloin sopimus päättyy 31.7.2021.

Kaartusjärven ranta-asemakaava hyväksyttiin. Kaava-alue sijaitsee Kaartusjärven pohjoisosassa ja käsittää noin puolet järvestä sekä alueen itäosassa sijaitsevan Pikkujärven. Alueen pinta-ala on noin 46 hehtaaria ja rantaviivaa on noin 4,6 kilometriä. Kaavassa muodostetaan 24 RA- tonttia ja kaksi AO-tonttia sekä yksi AM- ja Y-tontti. Rakennuspaikoista rakennettuja on 11 kappaletta.

Kuluvan vuoden talousarvioon varattiin 23000 euron lisämäärärahan Tukkitien rakentamiseen.
Merkittiin tiedoksi monitoimihallin taloudellinen loppuselvitys. Yhteensä monitoimihallin rakentamiskustannukset ovat 5238189,38 euroa.

Päätettiin irtisanoa Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n osakassopimuksen ja neuvotella sopimuksen voimassaoloaikana uudesta sopimuksesta. Osakassopimusta ei ole tarkasteltu koko yhtiön olemassaolon aikana. Keväällä on käyty neuvotteluita Lappajärven liittymisestä yhtiön osakkaaksi. Myös tämän vuoksi on tarpeen tarkastella osakassopimusta ja yhtiön toimintaa.

Käsiteltiin selvitykset vuosina 2017-2019 tehdyistä aloitteista sekä niitä koskevista toimenpiteistä.

Pentti Joensuu esitti kokoomuksen valtuustoryhmän esityksenä, että aloite Alajärven kehitysvammaisten asumisyksiköissä ja toimintakeskuksissa perittävien ateriamaksujen palauttamisesta 1.6.2019 edeltävälle tasolle palautetaan uudelleen valmisteluun kaupunginvaltuuston päätöksen tahtotilan huomioimiseksi.

Kauko Ukonmäki kannatti esitystä. Keskustelun jälkeen puheenjohtaja totesi, että kokoomuksen valtuustoryhmä oli tehnyt aloitteen osalta kannatetun esityksen. Käydyssä äänestyksessä 30 valtuutettua tuki esitystä ja yksi äänesti tyhjää. Poissa oli neljä valtuutettua. Näin valtuusto hyväksyi kokoomuksen valtuustoryhmän esityksen.

Aino Kanervikkoaho-Kataja esitti kristillisdemokraattien valtuustoryhmän esityksenä, että aloite perusopetuksessa toimivien opettajien lyhyiden poissaolojen sijaistamisesta ja resurssiopettajan palkkaamisesta merkitään jatkokäsittelyyn. Äänestyksessä esitys kaatui luvuin 12-19.
Muiden aloitteiden osalta kaupunginhallituksen esitys hyväksyttiin sellaisenaan.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät