1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

SKAL Pohjanmaa jakoi tunnustusta kuljettajille ja kuljetusyrityksille

Alajärven Ammattiautoilijat ry piti vuosikokouksensa Punaisen Tuvan Viinitilalla lauantaina. Yhdistys palkitsi Ammattiautoliiton ansiomerkein kuljetusalalla ja SKAL jäsenyrityksinä pitkään toimineita yrittäjiä.

Menkijärven miehet, veljekset Jarmo ja Tapio Kangastie sekä Jarmo Seppälä Kuljetusliike Heikki Seppälä Oy:n Volvon edessä. Kuva: Riikka Pakkala.

Alajärven Ammattiautoilijat ry on SKAL Pohjanmaan paikallisyhdistys. Yhdistys on perustettu vuonna 1966 ja sen puheenjohtajana toimii Vesa Penttilä.

MAINOS

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry puolestaan on raskaan liikenteen ammatinharjoittajien etujärjestö. SKAL Pohjanmaan aluetoimisto sijaitsee Seinäjoella ja paikallisyhdistyksiä Pohjanmaalla on 21.

SKAL Pohjanmaa – Österbotten ry on päättänyt tänä vuonna sen sijaan, että valitsisi keskuudestaan ansioituneen Vuoden Kuljetusyrittäjän, antaa tunnustuksen kuljettajille ja kuljetusyrityksille.

Ammattiryhmä tekee yhteiskunnallisesti merkittävää työtä kriisiolosuhteissa. Kuljettaja ei voi pysyä kotona. Kuljettajan ammattiryhmä työskentelee korona -kriisin aikana olosuhteissa, jotka altistavat heitä tartuntariskille joka päivä.

Kuljettajan työympäristö on muuttunut epidemiaaikana radikaalisti myös siksi, että iso osa liikenneasemista on sulkenut ovensa. Suomi on pitkien välimatkojen maa, jolloin taukojen pitäminen autossa ilman käsienpesumahdollisuutta, kahvia, ruokailua ja wc-käyntejä on haastavaa.

Kuljetusyrittäjät ja heidän henkilökuntansa elävät tällä hetkellä varsin epävarmoissa olosuhteissa. Kuljetusala kamppailee ennestään enenevässä määrin mm. kuljettajapulasta, mikä on kuljetusyrittäjille erittäin kuormittava tekijä nykyolosuhteissa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät