-15.4 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Pesäpallofestivaali siirtyy vuodella

Vimpelissä oli tarkoitus viettää heinäkuun kahden ensimmäisen viikon aikana kansainvälistä pesäpallofestivaalia. Maailmanlaajuinen koronapandemia laittoi suunnitelmat uusiksi. Pesäpallon, pesäpalloväen ja kansainväliset vieraat yhteen kokoava Finnish International (pesäpallo) Nordic Baseball Festival -tapahtuma järjestetään ensi vuonna, mutta tarkkaa ajankohtaa ei ole vielä lyöty lukkoon.

Päätös festivaalin siirtämisestä tehtiin festivaalin ideoineen kunnanjohtaja Sam Leijonanmielen mukaan jo maaliskuun loppupuolella. Festivaalijärjestäjät seurasivat pandemian etenemistä ja totesivat, että vaikka festivaali olisi mahdollista järjestää heinäkuun kahden ensimmäisen viikon aikana, olisi tapahtuman järjestäminen vaatinut suuria satsauksia esimerkiksi porrasjuoksun SM-kisoja suunnitelleelta järjestäjätaholta.

– Totesimme, että tapahtumaa ei peruta vaan se siirretään. Maaliskuun loppupuolella näytti, että tapahtuman järjestäminen olisi haastavaa. Päätökseen vaikuttivat myös valmiuslaki ja poikkeusolot. Totesimme, että tilanne on vakava ja todennäköisesti myös pitkäkestoinen, eikä tilanne antanut meille enää perusteita tai syytä viedä asiaa eteenpäin.

MAINOS

Terveys edellä

Festivaalin järjestämistä ajateltiin myös terveyden näkökulmasta: vaikka festivaali olisikin saatu järjestää, ei maaliskuussa kukaan tiennyt, että mikä tilanne on heinäkuun koittaessa.

Laatuaan ensimmäiseen pesäpallofestivaaliin oli suunniteltu monta eri kokonaisuutta, kuten esimerkiksi erilaisia pesäpalloon liittyviä tapahtumia ja otteluita, porrasjuoksun SM-kilpailut ja esports-tapahtuma. Tapahtuman järjestäjät ovat jo jaotelleet eri vastuualueet tarkasti. Porrasjuoksun SM-kisoja on järjestämässä oma tiivis organisaationsa, kun taas esports-tapahtumat ovat Vedon esports-jaoston vastuulla ja pesäpallotapahtumien järjestämisessä oma porukkansa.

– Jokainen sektori vastaa itse oman osa-alueensa kuluista ja saa vastaavasti lipputulojen tuoton itselleen. Toivomme myös, että yrittäjät ovat keskiössä tapahtumaa järjestettäessä tarjoamalla palveluitaan tai myymällä tuotteitaan, valottaa Leijonanmieli.

Vetovoimaa Vimpeliin

Sam Leijonanmieli toivoo Finnish International (pesäpallo) Nordic Baseball Festival -tapahtumasta Vimpelille samantapaista vetovoimatekijää kuin mitä Kaustinen Folk Music Festival on Kaustiselle tai Tangomarkkinat Seinäjoelle. Nuo tapahtumat vetävät paljon väkeä ja antavat positiivista näkyvyyttä paikkakunnille.

– Olen ajatellut, että pesäpallofestivaali olisi meille kulttuurisesti uniikki tapahtuma. Vimpelin kunta itsessään ei investoi tähän tapahtumaan valtavia summia vaan pystyy tukemaan tapahtuman koordinoimisessa ja markkinoinnissa.

Viime vuoden toukokuussa julkistetun pesäpallofestivaalin yhteydessä Vimpeli julistautui maailman pesäpallopääkaupungiksi. Pesäpallofestivaalin järjestelyissä ovat olleet mukana muiden muassa Vedon puheenjohtaja Jari Lakaniemi (vas.), Vedon esports-jaoston puheenjohtaja Mikko Kalijärvi ja kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli.

Vuonna 2021 ensimmäistä kertaa järjestettävän pesäpallofestivaalin sapluuna on sama kuin millä tapahtumaa oli viety eteenpäin tätä vuotta silmällä pitäen. Leijonanmieli kertoo, että ihmiset ovat visioineet festivaaliin lisää tapahtumia ja tuoneet esiin monia hyviä ideoita.

– Saamme varmasti isomman ja hienomman tapahtuman ensi vuonna kuin mitä se olisi ollut tänä vuonna. Nyt meillä on noin vuoden verran aikaa kehittää tapahtumaa.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät