6.9 C
Alajärvi
keskiviikko 29.5.2024
MAINOS
MAINOS

Perhoon tulee matkaparkki elokuussa

BestPark Oy avaa elokuun loppupuolella Perhoon matkailuajoneuvomatkaajille tarkoitetun matkaparkin. Se rakennetaan Haanentielle, Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Perhon toimipaikan läheisyyteen. Matkaparkkiin tulee 24 sähköistettyä ajoneuvopaikkaa, WC- ja suihkutilat sisältävä huoltorakennus, kemiallisen WC:n tyhjennyspiste sekä ajokaivo eli harmaan veden tyhjennyspiste.

Matkaparkin perustajana on BestPark Oy, jonka tavoitteena on rakentaa vuoteen 2024 mennessä 50 uutta BestPark-matkaparkkia. Kolmen matkaparkin perustamisesta on jo sovittu ja neuvotteluja käydään 30 matkaparkin perustamisesta eri puolille maata.

MAINOS

BestPark Oy:n toimitusjohtaja Matti Korkiakoski kertoo Perhon valikoituneen uuden konseptin matkaparkiksi etenkin Perhon kunnan aktiivisen roolin ansiosta. Kunnalla oli Korkiakosken mukaan matkaparkkiin liittyviä suunnitelmia jo entuudestaan. Tuleva matkaparkki sijaitsee kohtuullisen ajomatkan päässä esimerkiksi Salamajärven kansallispuistosta. Toinen tekijä matkaparkin perustamiseksi on ohikulkeva liikenne valtatiellä 13.

Tuloja kunnille

Perhon kunnan investointi matkaparkkiin on Korkiakosken mukaan 150 000 euroa. BestParkin investoinnin suuruusluokka on 50 000–200 000 euroa. Akaassa Toijalan sataman alueella vietetään uuden matkaparkin avajaisia niin ikään elokuussa.
– Myös pienet kunnat voivat valikoitua matkailijatulon saajiksi. Haaga-Helia ammattikorkeakoulun tekemän tutkimuksen mukaan yksi ajoneuvokunta jättää vierailupaikkakunnalleen matkailutuloa 237 euroa vuorokaudessa, kertoo Korkiakoski.

BestPark-matkaparkin paikat ovat ennakkovarattavia. Yöpyä voi kerrallaan yhdestä yöstä kokonaiseen viikkoon. Matkaparkkeja pyörittävät paikalliset BestPark-isännät.

Perustettavien BestParkien taustalla on maamme matkailuajoneuvokaupan johtaviin toimijoihin kuuluva Best-Caravan. Pohjoismaita ja Keski-Eurooppaa kiertäneet suomalaiskaravaanarit ja alan toimijat ovat viestittäneet, että Keski-Euroopan maissa ja muissa Pohjoismaissa ollaan valovuosia Suomea edellä tällä saralla. Matkaparkeille on selkeä tarve: harrastajamäärien kasvusta, lisääntyneestä rahankäytöstä ja sesongin pidentymisestä huolimatta leirintäalueiden tarjonta on vähentynyt.
– Matkaparkkimme eroavat leirintäalueista siinä, että ne tulevat palveluiden lähelle. Tätä ovat matkailuajoneuvoharrastajat pyytäneet.

Ensimmäinen BestParkin matkaparkki avataan heinäkuun viimeisenä päivänä Rovaniemelle, Joulupukin Pajakylän naapuriin.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät