0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Pulssi kohoaa ja mieli virkistyy Saarikentällä

Vimpelissä järjestettiin viime viikolla arkiaamuisin yhdeksästä kymmeneen eläkeläisille tarkoitettu jumppa. Vapaa-aikasihteeri Ari Takalaa sijaistavan Joonas Vesalan Saarikentällä vetämät jumpat osoittautuivat sen verran suosituiksi, että niille kysyttiin jatkoa. Kuluvalla viikolla jumpataan tiistaista perjantaihin kello 9–10. Kaikille eläkeläisille tarkoitettuun jumppaan ei tarvita erillistä ennakkoilmoittautumista. Jumppa on kävijälleen maksuton. Jos sadekuuro yllättää, jumppaa jatketaan katetussa katsomossa.

Vapaa-aikasihteeri Ari Takalaa sijaistava Joonas Vesala antaa hyviä vinkkejä myös kotiin viemisiksi. Etureiden venytykseen hänellä oli antaa vinkiksi, että kannattaa olla jokin piste, johon katsoa.

 

Vapaa-aikatoimen järjestämän eläkeläisjumpan harjoitteet ovat kestävyyskuntopainotteisia. Lihaskuntoa on harjoitettu kuntopiirin muodossa. Porrastreenin makuun on päästy käyttämällä hyväksi Saarikentän katsomoiden portaita. Vesala on tarjonnut myös vinkkejä ja harjoitteita huoltavaan harjoitteluun toiminnallisen venyttelyn muodossa.

MAINOS

Innokasta väkeä

Tasapainoon liittyvät asiat ovat ikääntyville ihmisille tärkeitä monesta eri näkökulmasta. Maanantaina avuksi otettiin Saarikentän pinnassa olevat moninaiset pesäpallokentän rajat. Pienellä hypähdyksellä pompattiin joko kenttään piirretyn viivan yli tai kuvitellun viivan yli.

 

Tasapainoa harjoitellaan monipuolisesti eläkeläisjumpassa – vaikkapa käyttämällä apuna pesäpallokentän rajoja.

 

Joonas Vesala painottaa, että jokainen jumppaaja tekee annettuja liikkeitä ja harjoitteita oman kuntonsa mukaisesti. Hän kehuu jumppaajien olevan hyvin mukana harjoitteita tekemässä. Esimerkiksi Saarikenttää kävellen kierrettäessä ja samaan aikaan Vesalan ohjeiden mukaan toimiessa on voinut vaihtaa kuulumisia toisten jumppaajien kanssa.

Osallistujat ovat olleet Eläkeliiton Vimpelin yhdistyksen puheenjohtajana toimivan Erkki Ammesmäen mukaan innokkaita osallistumaan jumppaan. Maanantaina paikalla oli 19 osalistujaa.
– Korona-aikana Eläkeliiton yhdistyksellä ei ole ollut liikuntaan liittyvää toimintaa. Normaalisti talvikaudella olemme pelanneet kävelysählyä kaksi kertaa viikossa ja kuntosalijumppaa on järjestetty kahdesti viikossa.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät