Maastopyörä on metsän kunkku, eikä sitä ole pakko edes ostaa omaksi!

Mainos[adrotate banner="3"]

Kaikenlaisesta hullusta ihminen tykkää, joten miksipä ei reisilihastensa hapottamisesta metsäpoluilla, pyörän selässä?

Maastopyörällä pääsee keskelle luontoa, ihan kuten kävellen, mutta paljon nopeammin.

Ei siis ihme, että maastopyöräily on jatkuvassa nosteessa tekniikan ja välineiden yhä parantuessa – ja varmasti myös reittien monipuolistuessa.

MAINOS

Hankkiako siis maastopyörä, mutta jos, niin millainen? Sähköllä vai ilman, läskipyörä vai jotain muuta? Tulisiko sille oikeasti käyttöä, vai katoaako tuhatlappunen taivaan tuuliin?

Tätä on moni pohtinut. Huonoa ei kannata ostaa ja hyvät maksavat mansikoita. Koska pyöräily on kivaa yhdessä, niin monasti pyöriä pitäisi hankkia kerralla kaksi.

Lisäksi pyöriä on erilaisia. Isona erona on mm. se, haluaako pyörän sähköavusteisena vai mennäänkö pelkän lihasvoiman varassa.

Käsitys siitä, millaisia tämän päivän maastopyörät ovat, voi myös olla melko hatara. Massiivisen näköisen läskipyörän keveys ja ennen muuta hulppeat ajo-ominaisuudet yllättävät.

Vuokrapyörät.fi:stä sähköllä ja ilman

Alajärveläisen Trove huonekaluliikkeen yrittäjät Tatu Kurunmäki ja Mika Ala-Mattinen tykkäävät liikkua luonnossa, eikä hikoaminenkaan miehiä pelota.

 

Niinpä kun maastopyöräily tuli heillä harrastuksiin mukaan, tuli Tatulle idea pyörien vuokraustoiminnasta.

Mikalla sattui olemaan mainiot tilat tarkoitukseen Lehtimäellä Kirkonkylän vanhalla koululla, joten oli luontevaa lisätä Vuokrapyörät.fi osaksi jo olemassa oleva yritystoimintaa.

Jäkälämäen kota sijaitsee Kuortaneen kunnan korkeimmissa maisemissa, ja Valkealammella liikkujille se on luontainen taukopaikka.

Maastopyörien vuokraus aloitettiin heinäkuun alkupuolella ja kiinnostus on yllättänyt positiivisesti. Hyvin moni vuokraaja kertoo mielineensä pyörän ostamista, mutta epävarmuus siitä, millainen pyörä olisi oma juttu sekä se, onko käyttöä investoinnin kokoon nähden riittävästi, on jarruttanut hankintaa.

– Olemme laittaneet vuokraushinnat sellaisiksi, että hinta ei ole este lajin kokeilemiselle. Ja jos lajiin tykästyy, niin aika paljon pitää pyöräillä, että pyörän omaksi hankkiminen kannattaa sittenkään, Tatu toteaa. Moni onkin vuokrannut pyöriä ilman ajatustakaan siitä, että oma pyörä olisi hankintalistalla.

Läskipyörällä liikkuminen on mukavaa hommaa. Näillä renkailla ei pienet kivet ja männynkävyt tunnu!

Vuokrapyörät.fi:llä on tällä hetkellä vuokrattavissa kuusi pyörää, joista neljä on läskipyöriä ja kaksi sähköavusteisia maastopyöriä, joissa on hiukan kapeammat renkaat. Läskipyörät on ostettu lähialueiden yrittäjiltä Alajärveltä ja Alavudelta.

Tarjolla on eri runkokokoja noin 150 -senttisistä liki kaksimetrisiin pyöräilijöihin. Pienille lapsille pyöriä ei ole vuokralla ainakaan vielä toistaiseksi.

Pyörien vuokraajista puolet on nyt keskikesällä löytynyt Alajärven ja Lehtimäen alueelta ja toinen puoli on ollut mökkiläisiä eri puolilta Suomea.

Näyttävien läskipyörien lisäksi vuokrattavissa olevat sähköavusteiset maastopyörät ovat herättäneet valtavaa kiinnostusta. Yllättäen ne ovat vetäneet metsään ja poluille paljon sellaista porukkaa, joka yleensä harrastaa moottoriurheilua.

– Monella on prätkä tainnut jäädä talliin, kun meno sähköavusteisella maastopyörällä on tarjonnut ihan erilaista elämystä ja haastetta.

Sähköavusteiset pyörät kiinnostavatkin ikäluokkaa nuorista aina keski-ikäisiin saakka. Ihan vanhimpien harrastajien juttu se ei ole ainakaan vielä.

Tatu kertoo, että vaikka sähköavusteisella pyörällä polkija saa apua tiukkoihin paikkoihin, niin liikuntaa se on sekin. – Kyse on kuitenkin polkupyörästä, sitä poljetaan ja sähköstä otetaan apua valittu määrä.

– Sähköpyörä on nopea tapa liikkua metsässä ja sillä tehdään yleensä pidempiä reissuja kuin tavallisella. Mielestäni niin sähköavusteiset kuin tavallisetkin maastopyörät ovat aivan mahtavia ja ne houkuttelevat ihmisiä liikkumaan ja nauttimaan luonnosta.

Mikä hauskinta, kausi pyörillä ei pääty edes lumentuloon, sillä läskipyörillä voi mennä mutkaista polkua näkymättömiin myös talvikelillä!

Parista tunnista pitkään viikonloppuun

Vuokrapyörät.fi:stä ajokin saa alleen ja kypärän päähänsä tehokkaimmin ottamalla puhelimen käteen ja soittamalla Tatulle tai Mikalle.

Hinnoittelussa on lähdetty parin tunnin, vuorokauden tai pitkän viikonlopun paketeista, mutta kaikkea muutakin voidaan tarjota.

Pyörät noudetaan Lehtimäen Kirkonkylällä olevasta toimipisteestä, josta on viiden kilometrin polkaisu Valkealammen mainioihin pyöräilymaastoihin.

Sinne myös useimmat vuokraajat ovat suunnanneet, mutta sähköavusteisilla on lähdetty myös mm. Ähtärinjärveä kiertämään, mihin se sopii mainiosti.

Valkealammella pyöräilijöille on tarjolla monenlaista polkua ja reittiä. On teitä, latupohjia ja polkuja – kaikkia saa ajaa. Merkattuja reittejä ei vielä ole, eikä tulekaan ennenkuin kesän 2021 pyöräsuunnistuksen MM -kisat on ohi.

Alueelle uskaltaa lähteä, vaikkei maastoja hyvin tuntisikaan. Merkattuja latupohjia risteilee siellä täällä ja polkuverkkoa on niin paljon, että hien saa pintaan melko pienelläkin alueella.

Maastoiltaan Valkealampi tarjoaa menoa moneen makuun. Helppoja reittejä on paljon, mutta vaativuuttakin löytyy niin, että sykkeet nousee ja reisissä tuntuu!

MAINOS
Edellinen artikkeliEves tarjoaa laadukasta käyttövaatetta niin miesten kuin naistenkin tarpeisiin
Seuraava artikkeliKerttuanjärven säännöstelyn muutos- ja kunnostussuunnitelma on valmistunut