-14.7 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Kuntoloikkaa Järvilakeudella

Järvilakeuden kansalaisopistossa on käynnistynyt Aisaparin rahoittama Kuntoloikka-liikuntahanke, jonka päätavoitteena on alueen asukkaiden fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin edistäminen sekä sairauksien ennaltaehkäisy liikunnan tuottamien terveyshyötyjen avulla.

Toinen tärkeä tavoite on uusien palvelumuotojen kehittäminen sekä niiden myötä palvelujen saavutettavuuden ja tavoittavuuden paraneminen, mikä osaltaan lisää kuntien elinvoimaa ja vetovoimaa.
Keskeistä hankkeessa on eri toimijoiden kuten yhdistysten, yrittäjien, kuntien liikuntapalveluiden ja kansalaisopiston välisen yhteistoiminnan kehittäminen.

Tavoitteena olisi saada tarjonta kohtaamaan kysyntä. Tämä edellyttää, että toimijoiden on tehtävä entistä enemmän yhteistyötä päällekkäisyyksien ja pirstaleisuuden torjumiseksi.

MAINOS

Yhteistyöllä voidaan vaikuttaa myös kysynnän kasvattamiseen niin, että palvelut tavoittavat uusiakin käyttäjäryhmiä.

Hankkeen tavoitteena on myös löytää uusia liikuttamisen keinoja ja yksi keino on virtuaalisuuden hyödyntäminen. Keväällä 2021 käynnistetäänkin testiryhmiä eri puolilla hankealuetta. Näissä ryhmissä ohjaaja käy vuoroviikoin ja muihin paikkoihin jumppa lähetetään virtuaalisesti.

Testiryhmät ovat suunnattu eläkeikäisille ja kaikki kiinnostuneet otetaan avosylin mukaan.
Hanke järjestää syksyn aikana kuusi kylätapahtumaa eri kylätaloilla Kauhavan, Evijärven ja Lappajärven alueella yhdessä Kylille-hankkeen sekä koneella koolle-hankkeen kanssa. Ensimmäinen tapahtuma on 6.10. Alahärmän kotiseututalolla kello 18-20.

Tapahtumissa on luvassa kuntovinkkejä, turvallisuustietoa aivojumppaa ja muuta mukavaa tekemistä koko perheelle. Tapahtumissa on myös luvassa kylien välinen kolmen lajin kisailu. Kuntoloikka vierailee syksyn aikana myös Aijjoos-kerhoissa kertomassa hankkeesta ja antamassa liikuntavinkkejä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät