21.7 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Liikuntabingo liikuttaa lapsia Alajärvellä

Liikunta-Aallon projektipäällikkö Henna Matintupa ja pankinjohtaja Markku Pelkonen Osuuspankista innostavat lapsia liikkumaan vapaa-ajallaan.

Alajärven Liikunta-Aalto 2020 -hankkeen ja Alajärven Osuuspankin liikuntabingonkampanja on startannut ja liikuttaa Alajärven eka- ja tokaluokkalaisia tänä syksynä!

Liikuntabingon avajaistempaus oli perjantaina ja tuolloin mukana ollut Paavolan koulun 2A -luokka sai kukin oman liikuntabingokorttinsa.

MAINOS

Ideana on, että lasten tulee kerätä kortissa lukevista liikuntasuorituksista viiden suora. Tarjolla on juoksua urheilukentän ympäri, mutta myös lemmikin ulkoilutusta, ruudun hyppäämistä, marjojen poimintaa tai leijan lennätystä.

Eka raksi ruutuun saatiin jo perjantaina, kun 2A luokka etsi Kitron katsomoon piilotettuja tarroja ”kuntoile portaissa” teemalla. Ja tarroja löytyi, paljon!

Kun lapsi on kerännyt viiden suoran, hän palauttaa bingokorttinsa opettajalleen, joka antaa palkinnoksi Alajärven Osuuspankin lahjoittaman hienon vilkkuvalosarjan.

Villkkuvalon voi kiinnittää vaikkapa pyörään tai laittaa reppuunsa roikkumaan.

Vilkkuvalot edesauttavat lapsia näkymään liikenteessä näin kampanjassa yhdistyvät liikunta ja turvallisuus.

Portaissa kuntoiltiin vauhdikkaasti!

Tällä leikkimielisellä kampanjalla Liikunta-Aalto ja Osuuspankki kannustavat lapsia liikkumaan monipuolisesti ja kokeilemaan uusia liikuntalajeja. Tästä syystä bingoon on valittu hyvin erilaisia lajeja. Rivin täyteen saaminen edellyttää lapselta todennäköisesti ainakin jotakin omista arki- ja liikuntarutiineista poikkeavaa.

– Tarkoitus on, että oppilaat tekevät näitä liikuntasuorituksia pääosin kotona omalla ajallaan, kertovat Liikunta-Aallon projektipäällikkö Henna Matintupa ja pankinjohtaja Markku Pelkonen Osuuspankista.

– Haastammekin tässä yhteydessä myös kaikki koululaisten vanhemmat mukaan liikuntabingoon keräämään suorituksia lastensa kanssa!

Tuula Jokiaho

 

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät