2.3 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Roosanauha-keräys Alajärvellä perjantaina

Roosa nauha -keräys käynnistyi tiistaina ja sen suunnittelijana tänä syksynä on Juha Tapio!

Nauhassa on Juha Tapion sormenjälki muistuttamassa siitä, että jokainen meistä jättää toiseen ihmiseen jäljen. Juha Tapio haastaa suomalaiset tukemaan keräystä ja samalla näyttämään, että olemme maailman välittävin kansa.

MAINOS

-On hienoa olla mukana Roosa nauha -keräyksessä juuri tänä vuonna, koska keräyksellä tuetaan ensimmäistä kertaa kaikkien syöpien tutkimusta. Toivon, että saamme yhä vaan enemmän ihmisiä mukaan keräykseen. Taide ja tiede ovat lähellä toisiaan, sillä molempien maali on yhteinen: tehdä elämästä parempaa, muistuttaa Juha Tapio.

Juha Tapion sormenjälki koristaa rintanauhan lisäksi tämän syksyn uutuustuotetta Roosa nauha -ranneketta. – Se, että välittää ja kantaa nauhaa tai ranneketta, on pieni mutta merkittävä ele kaikille syövän kanssa eläville.

Roosa nauha on maailmanlaajuinen kampanja rintasyöpätietoisuuden puolesta. Suomessa se on Syöpäsäätiön järjestämä varainhankintakampanja, jolla on kerätty varoja rintasyövän ja gynekologisten syöpien tutkimukseen.

Vuodesta 2020 alkaen lahjoitusvaroja ohjataan syöpätutkimukseen yleisesti, vaikkakin rintasyöpätutkimus säilyy edelleen painopisteenä. Kampanjassa kerättyjä varoja ohjataan myös potilaille ja omaisille tarjottavaan neuvontaan. Kampanjan tunnus on vaaleanpunainen tietoisuusnauha.

Roosa nauha -kampanja järjestettiin Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 2003. Alajärvellä Roosa-nauhaa myydään tänä syksynä tulevana perjantaina 25.9. Halpa-Hallilla, K-Supermarketissa ja S-Marketissa.

Nauhan hinta on neljä euroa ja kerääjät toivovat, että mahdollisimman moni varaisi sopivan rahan, jotta näin korona-aikana ei tarvitsisi vaihdella rahoja yhtään tarpeettomia määriä.

Keräyksestä vastaa paikallisesti Alajärven Syöpäosasto, jonka käyttöön osa keräystuloksesta jää.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät