-0.1 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Sydänviikkoa uudella tavalla – kannattaa poiketa apteekkiin Alajärvellä!

Alajärven Sydänyhdistyksen, kuten niin monen muunkin seura- ja yhdistystoiminnan, vilkkaana alkanut kausi loppui lyhyeen keväällä koronaviruspandemian myötä.

– Kevättalven jälkeen toimintaa ei ole ollut, edes hallitus ei ole kokoontunut, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Anneli Murto. – Suuri osa jäsenistämme ja vapaaehtoisistamme kuuluu itse riskiryhmiin, joten meidän on noudatettava suurta varovaisuutta.

MAINOS

Keväällä myös valtakunnallinen Sydänviikko peruttiin ja se siirrettiin pois tutulta paikaltaan toteutettavaksi 27.9.-4.10.

– Materiaalit tilattiin jo ennen koronaa ja niinpä ne tässä eräänä päivänä saapuivat, Anneli kertoo ja toteaa, että niin hyvää materiaalia jota Sydänviikkoa varten on laadittu, ei parane jättää hyödyntämättä.

Sydänyhdistys kääntyikin Alajärvellä pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa Alajärven Apteekin puoleen. Apteekki on aina ollut mukana Sydänviikon tapahtumissa ja tällä kertaa päätettiin, että koko viikon materiaalijako keskitetään nyt apteekille.

– Emme järjestä vallitsevan tilanteen takia yleisö- tai liikuntatapahtumia, mutta Sydänviikon materiaalia on jaossa koko viikon ajan apteekilla, Anneli kertoo ja harmittelee sitä, että tärkeitä, sosiaalisia tapahtumia ei nyt voida järjestää.

– Meidän pitääkin nyt edelleen muistaa soittaa toisillemme, tai vaikka lähettää kortti. Niitäkin on jaossa sydänviikon materiaaleissa!

Ei mitään niin pahaa ettei jotain hyvääkin, koronapandemia on myös antanut aikaa monelle asialle, mihin ennen oli liian kiire. Sydänviikon teemana on liikunta ja retkeily, Anneli sanoo ja kannustaa nyt kaikkia liikkeelle luontoon yhdessä ystävän kanssa!

Sydänviikolla, tai vaikkapa ihan milloin tahansa, hyvä vinkki on ladata puhelimeensa defi.fi -sovellus ja tarkastaa siitä, mistä löytyvät Alajärvellä sydäniskurit. Sitten lenkki on hyvä suunnata näihin paikkoihin ja käydä vaikka katsomassa, missä iskuri sijaitsee. Koskaan ei voi tietää, milloin sen sijainti on hyvä tietää.

– Haastan nyt kaikkia tutustumaan siihen, missä sydäniskurit omassa lähiympäristössä sijaitsevat!

Monenlaista hyvää ideaa löytyy myös netistä. Sydän.fi -sivustolta löytyy paljon sydäntietoutta jumppaohjeineen, viimeistään sydänviikolla on hyvä tutustua niihinkin.

– Sydänviikon materiaalista löytyy hauska luontobingo, jota voi pelata vaikka kotipihan kupeessa ja se sopii kaikille lapsista ikäihmisiin.

Pidemmälle luontoon lähteville on jaossa Retkeillään yhdessä -vihkosta vinkkeineen.

Niille, joilla on intoa osallistua tapahtumiin, Anneli vinkkaa tiistaina 29.8. kello 14-19 Seinäjoen Ideaparkissa järjestettävän Maailman Sydänpäivän tapahtuman, jonka juontaa Kaj Kunnas. Luvassa on monipuolista ohjelmaa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät