1.1 C
Alajärvi
keskiviikko 08.2.2023
spot_img
spot_img

Infektioylilääkäreiltä kannanotto joukkueurheilun ottelutoiminnan tauottamiseksi koronatilanteen takia

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin, Vaasan sairaanhoitopiirin ja Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymän infektioylilääkärit Juha Salonen Vaasan sairaanhoitopiiri, Elina Kärnä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja Marko Rahkonen Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite ovat julkaisseet yhteisen kannanoton joukkueurheilun ottelutoiminnan tauottamiseksi koronatilanteen takia:

Esitämme kilpailujärjestäjille, kilpajoukkueille ja urheiluseuroille vetoomuksen joukkueurheilun kilpailutoiminnan tauottamisesta toistaiseksi, kunnes koronatilanne alueellamme helpottaa. Joukkueiden ei tulisi myöskään matkustaa yli sairaanhoitopiiriensä rajojen kilpailutapahtumiin, koska epidemiatilanne on erilainen alueen maakunnissa.

Kilpailutoiminta joukkuelajeissa muodostaa fyysisten kontaktien takia suuren tartuntariskin ja voi vaikuttaa koronapandemian leviämiseen alueillamme.

Pohjanmaa on pandemian leviämisvaiheessa ja tämän takia Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt tartuntatautilain 58 §:n nojalla sekä ulko- että sisätiloissa tapahtuvat yli 10 henkilön kokoontumiset ja yleisötilaisuudet Vaasan sairaanhoitopiirin kuntien alueella. Kielto koskee myös urheiluseuroja ja muuta vapaa-ajan toimintaa. Yli 10 hengen kokoontumisia olisi hyvä välttää myös seuratoiminnassa ja kaikenlaisessa vapaa-ajan toiminnassa.

Etelä-Pohjanmaa on kiihtymisvaiheessa ja alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki on esittänyt vahvan suosituksen, ettei yli 20 hengen kokoontumisia järjestetä sisä- eikä ulkotiloissa. Suositus koskee myös urheiluseuroja ja muuta vapaa-ajantoimintaa.

Lasten ja nuorten turvallinen harrastustoiminta on taattava turvallisista käytänteistä huolehtien.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät