-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Järvi-Pohjanmaalla ei uusia tartuntoja, maakunnassa yksi

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä tiedotti aamulla, että perusturvan alueella ei ole todettu yhtään uutta COVID -19 – tartuntaa 23.10. jälkeen.

Koronatartuntojen kokonaismäärä Järvi-Pohjanmaalla on 22. Aiemmin todetut tartunnat liittyivät Ylläksen ruskaretkiin ja Seinäjoen tartuntoihin sekä niistä johtuneisiin jatkotartuntaketjuihin. COVID -19 -tartunnan saaneita ja sille altistuneita on kaikkien Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueen kunnissa.

MAINOS

Tartunnan saaneista eristyksissä on tällä hetkellä enää kolme ja altistuneita karanteenissa kuusi.

Pandemiajohtoryhmä muistuttaa koko alueen asukkaita huolehtimaan hyvästä käsija yskimishygieniasta, turvaväleistä sekä kasvomaskien käytöstä.

Edelleen on tärkeää noudattaa alueellisesti, maakunnallisesti ja kansallisesti annettuja suosituksia koronan taltuttamiseksi.

Yksi tartunta maakunnassa

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä sen sijaan todettiin eilen yksi uusi koronavirustartunta. Tartunta liittyy aikaisempaan tartuntaketjuun ja aiheutti joukkoaltistuksen Poutun alakoululla Lapualla.

Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 159. Sairaalahoidossa on edelleen muutamia potilaita. COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 37771. Eilen tutkittiin 223 näytettä.

Tapausmäärät ovat laskussa. Viimeisen 14 vuorokauden aikana on todettu 23 tartuntaa (11,9/100 000 asukasta) ja viimeisen seitsemän vuorokauden aikana yhdeksän tapausta (4,7/100 000).

Mikäli tartuntatilanne alueella jatkuu näin rauhallisena, palaudutaan takaisin epidemian perustasolle tämän viikon aikana. Marraskuuta koskevia suosituksia arvioidaan alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin kokouksessa torstaina 29.10.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät