2.6 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Alajärven Oma Säästöpankin toiminta-alueen junnujoukkueille 17000 euron tuet

Loppukesästä kolme OmaSp Säätiötä päättivät yhdistää voimansa ja jakaa avustuksia toimialueidensa nuorten ja lasten urheiluseurojen joukkueille.

Tempauksella haluttiin tehdä hyvää ja tukea talkootyöllä toimivia urheiluseurojen joukkueita sekä edistää lasten ja nuorten hyvinvointia ja terveellisiä elämäntapoja mahdollistamalla heille liikunnallisen lapsuuden ja nuoruuden.

MAINOS

Avustuksia joukkueilla oli mahdollisuus hakea esimerkiksi kisamatkoihin, peliasuihin ja varusteisiin.

Avustuksia sai kaikkiaan 207 joukkuetta ja avustusten kokonaissummaksi tuli hurjat 112500 euroa jakautuen OmaSp Säätiöiden kesken.

Töysän Säästöpankkisäätiön osalla, jonka alle myös Alajärven OmaSäästöpankki kuuluu, avustusten saajia oli 88. Avustus heille oli 500 euroa per joukkue ja kokonaissumma nousi 44000 euroon.

– Alkuperäinen ajatus oli, että kaikkien kolmen säätiön alueella jaettaisiin yhteensä 100000 euroa, eli meidän osuutemme olisi ollut 34000 euroa, kertoo palvelupäällikkö Helena Marjomäki Alajärven OmaSP:sta. – Koska kriteerit täyttäneitä hakijoita alueella oli 88, niin päätimme jakaa heille kaikille 500 euroa, vaikka yhteissumma sitten ylittyikin.

Marjomäki kertoo, että kyseessä oli kohdennettu haku, joka oli tarkoitettu nimenomaan juniorijoukkueille. Se karsi avustuksen saajista pois esimerkiksi yksilöurheilijat ja seurat. – Kukapa tietää, vaikka kohdennettuja hakuja tulisi vielä muillekin ryhmille, mutta tämä oli nyt junnujoukkueille.

Lisäksi säästöpankkisäätiön normaali avustushaku on käynnissä jatkuvasti, joten sitä kautta on mahdollista hakea avustuksia milloin tahansa. Nyt toteutettu kohdennettu haku oli siitä täysin erillinen.

Töysän Säästöpankkisäätiön alueella on konttorit Tuuri/Ähtäri alueella, Alavudella, Hyllykalliolla ja Alajärvellä.

Alajärvellä avustusta sai kaikkiaan huikeat 34 juniorijoukkuetta Alajärveltä, Vimpelistä, Soinista ja Lappajärveltä, yhteissumma 17000 euroa.

– Alajärvellä mukana on joukkueita niin pesäpallosta, lentopallosta, jääkiekosta kuin salibandystakin, Lappajärvellä jalkapallosta, Vimpelissä koripallosta ja pesiksestä ja Soinissa jääkiekosta.

Avustukset on otettu alueen junnujoukkueissa ilolla vastaan, sillä koronakesä hyydytti oman varainhankinnan, eivätkä yrityksetkään ole välttämättä yhtä avokätisiä sponsoroinnissa kuin aikaisemmin.

– Tulemme järjestämään avustuksen saajille vielä yhteisen tilaisuuden myöhemmin, lupaa Marjomäki, mutta ennen sitä on tärkeintä saada rahat tilitettyä ja käyttöön kaikille niille joukkueille, jotka avustusta saivat!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät