-2 C
Alajärvi
torstai 22.2.2024
MAINOS

Ankkurit Naisten suomensarjaan tulevalla kaudella

Ankkureiden pitkäjänteinen työ tyttöpesiksen parissa alkaa tuottaa tulosta, sillä seuran nimissä pelataan Naisten suomensarjaa kaudella 2021. Suomensarja on pesäpallossa naisten kolmanneksi korkein sarjataso.

Nais- ja tyttöpesiksen asema Alajärvellä on vahvistunut merkittävästi, sillä tyttöpelaajien ja samalla myös joukkueiden määrät ovat moninkertaistuneet.

MAINOS

Joukkue Naisten suomensarjassa on alueen naispesikselle hyvin tarpeellinen, sillä sarjapaikka on jatkumoa Ankkureiden vahvalle tyttöpesäpallon kehitykselle viimeisten vuosien aikana. Samaan aikaan Naisten suomensarjan joukkue lähentää Alajärven Ankkureiden ja Vimpelin Vedon välistä yhteistyötä vanhimmissa tyttöjunioreissa.

Ankkureiden vanhimmat tyttöpelaajat ovat tällä hetkellä C-junioreita ja samaan aikaan seurassa kasvaa koko ajan iso joukko harrastajia jokaisessa tyttöjen ikäluokassa. Joukkue suomensarjassa tarjoaa uudenlaista motivaatiota tyttöjunioreille sekä toimii samalla myös seuraavana askelmana kohti korkeampia sarjatasoja.

Paikan hakeminen Naisten suomensarjasta nousi ajankohtaiseksi tänä syksynä, kun Ankkureiden naisten maakuntasarjan joukkue jäi vain pisteen päähän sarjanoususta ja alueellinen yhteistyö alkoi saada entistä enemmän tuulta alleen.

– Viime kauden jälkeen oli selvää, että osa nuorista pelaajistamme kasvoi taidollisesti maakuntasarjasta yli. Heille sarja ei ollut enää kehittävä. Samalla myös Vimpelin B-tytöiltä puuttui tasolleen sopiva aikuisten sarja, joten sarjapaikan hakemiselle löytyi perusteet, kertoo naisten maakuntasarjaa ja C-tyttöjä Alajärvellä viime kaudella valmentanut Tero Tuomela.

Sekä miesten että Naisten suomensarjaan avattiin aikaisemmin syksyllä hakumenettely vajaiden sarjojen täydentämisen ja seuroilta tulleiden alustavien kyselyjen myötä. Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lammisen mukaan sarjapaikkahakemusten määrä yllätti.

Sarjapaikkojen jakamisessa korostettiin terveeltä pohjalta laadittuja suunnitelmia, joissa pelaajapolku oli rakennettu kuntoon.

Ankkureiden lisäksi uusia joukkueita Naisten suomensarjassa kaudella 2021 ovat Joroisten Urheilijat, Jyväskylän Pesis (Kirittäret), Mynämäen Vesa ja Simon Kiri.

Tavoitteet muutaman vuoden päässä

Naisten suomensarjan joukkueen ensimmäisten vuosien tärkein tehtävä on opettaa ja kehittää pelaajia sarjan vaatimalle tasolle. Joukkueessa tulee olemaan mukana myös muutama aikuispelaaja, mutta pääsääntöisesti se koostuu alueen omista 15–18-vuotiaista tyttöjunioreista.

Ankkurit ovat tehneet muutama vuosi sitten tyttöpuolelle pitkän tähtäimen suunnitelman, jonka päässä siintää selkeä kilpailullinen tavoite: nousu naisten ykköspesikseen 3–5 vuoden sisällä.

– Tärkein tehtävämme on kasvattaa näistä meidän seurojen omista junioreista pelaajia suomensarjaan ja tulevaisuuden ykköspesikseen. Jos onnistumme siinä, niin pelaajia varmasti löytää tiensä myös korkeammille sarjatasoille.

Samalla pyrimme rakentamaan naisten edustusjoukkueen ympärille vahvaa taustaryhmää, joka mahdollistaa tulevaisuudessa edellytykset taistella noususta seuraavalle sarjatasolle, kertoo Tero Tuomela.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät