-0.3 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Etelä-Pohjanmaan Karjakerho palkitsi

Etelä-Pohjanmaan Karjakerho ry palkitsee vuosittain jäsenkarjojaan.

Koronatilanteen vuoksi palkintojuhlia ei pystytty järjestämään tänä vuonna, joten palkinnot on toimitettu kerhon toimesta suoraan karjanomistajille.

MAINOS

Perinteikkäillä lehmäpatsailla on muistettu 100000 maitokilon tuotoksen saavuttaneet lehmät, joita vuoden aikana kertyi peräti 39 kappaletta.

Erikoispalkinnon sai ylistarolaisen Hautamaan karjan Tuhkimo-lehmä, joka on tuottanut elinaikanaan peräti 150 000 kiloa maitoa.

Tuotoskilpailujen lisäksi muistettiin kunniakirjalla 80000 maitokilon ylittäneet lehmät.

Palkitut alueeltamme

80-tonnarit: Jussi Mäki, Lappajärvi, lehmä Hula, Juha ja Tarja Kantola, Soini, lehmä Elema, Pasi ja Tellervo Leikkari, Alajärvi, lehmät Helokki ja Ehtoo, Hietakorpi ay, Vimpeli, lehmä Eerika, Terho Korpela, Soini, lehmä Hiiri, Ismo Rintala, Alajärvi, lehmä Haave ja Lyydia Jokiaho, Alajärvi, lehmä Ansa.

100-tonnarit: Ayrshiret: Ismo Rintala, Alajärvi, lehmä Enkku ja Jussi Mäki, Lappajärvi, lehmä Hula. Holstein: Anssi ja Saara Virtala, Soini, lehmä Yllätys ja Tuomas Perälä, Alajärvi, lehmä Ykä.

Tuotoskilpailujen palkitut

Karjojen energiakorjatun maitotuotoksen kilpailu: 1. Joonas Tohni Alajärvi 13541.

Jalostusarvoltaan parhaat karjat, AY: 3. Asko ja Liisa Ahde, Lappajärvi, keskilehmäluku 47,50, NTM 7,20.

Genomiarvosteluiltaan parhaiden hiehojen jalostuskilpailu, HOL: 1. Ari Tapani Viitala, Lappajärvi, G 35, utareindeksi 106.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät