Syksyn aikana Etelä-Pohjanmaalla neljä koronakuolemaa

Mainos[adrotate banner="3"]

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin sunnuntaina 6.12. kaksi uutta koronavirustartuntaa.

Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 358. Suurin yksittäinen tartuntarypäs on ollut saunailta, jonka seurauksena 13 henkilöä on sairastunut COVID-19 -infektioon.

MAINOS

Syksyn aikana koronapandemia on ollut selvästi vaikeampi verrattuna kevääseen. Sairastuneiden keski-ikä on ollut korkeampi ja tämä on lisännyt sairaalahoidon tarvetta.

Syksyn aikana neljä iäkästä eteläpohjalaista on menehtynyt COVID-19 -infektioon. Kevään aikana koronakuolemia ei alueella ollut.

THL ja sairaanhoitopiirit sopivat keväällä, että kuolemantapaukset ilmoitetaan ERVA-tasoisesti.

Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien muodostamalla TAYS ERVA-alueella on toistaiseksi todettu 18 koronakuolemaa. Asukkaita erva-alueella on yhteensä 950000.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin COVID-19 johtoryhmä päätti poikkeuksellisesti ilmoittaa Etelä-Pohjanmaalla tähän mennessä ilmaantuneet koronakuolemat korostaakseen pandemian vakavuutta ja ehkäisytoimenpiteiden tärkeyttä.

Yksityisyyden suojaamiseksi kuolemantapauksista ei voida antaa lisätietoja, eikä sairaanhoitopiiri jatkossa ilmoita yksittäisiä kuolemantapauksia.

Koronan takia osastohoidossa on tällä hetkellä viisi potilasta, osa sairaalassa ja osa alueen terveyskeskuksissa.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 52 371. Eilen tutkittiin 346 näytettä.

MAINOS
Edellinen artikkeliSini-Elina Kärsämä Keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin uudeksi toiminnanjohtajaksi
Seuraava artikkeliVedon Korisnaisten kotiottelut siirtyvät