-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Kokoontumisrajoituksille esitetään jatkoa, lähialueiden heikentynyt tilanne huolettaa

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin viikonloppuna perjantaista sunnuntaihin yhteensä 15 uutta koronavirustartuntaa.

Viime viikolla karanteeniin asetettiin kaikkiaan noin 400 henkilöä. Tartunnan saaneista 43 proenttia oli jo karanteenissa olevia.

MAINOS

Tartunnat koostuivat useista pienemmistä tartuntaketjuista.

Tartunnoista 47 prosenttia oli peräisin perhepiiristä, 20 prosenttia ulkomailta ja sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköihin liittyvien tartuntojen osuus oli 18 prosenttia.

Koronatilanne on ollut viime kuukausina selvästi viime kevättä vaikeampi. Tartunnoista 67 prosenttia on viimeisen kolmen kuukauden ajalta.

Marraskuussa tartuntoja todettiin 151, joulukuussa 101 ja samoin tammikuussa 101 tartuntaa.

Keskussairaalassa on hoidossa muutamia koronapotilaita, samoin alueen terveyskes-kusten vuodeosastoilla.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 69 988. Eilen tutkittiin 268 näytettä. Testausmäärät ovat kasvaneet, viime viikolla testejä tehtiin 2440 ja niistä 1,1 prosenttia oli positiivisia.

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkin kokous

Etelä-Pohjanmaa sairaanhoitopiiri on ollut pandemian kiihtymisvaiheessa 27.11. lähtien.

Viimeisen 14 vuorokauden aikana on todettu 48 tartuntaa (ilmaantuvuus 24,9/100 000 asukasta).

Lähialueiden heikentynyt koronatilanne on Etelä-Pohjanmaan kannalta huolestuttavaa.

Vaasan sairaanhoitopiiri ja Jyväskylän alue ovat pandemian leviämisvaiheessa ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella tartuntojen ilmaantuvuus on lähes kolminkertainen Etelä-Pohjanmaahan verrattuna.

Vaikeutuneen koronatilanteen vuoksi annettuja suosituksia ei ole mahdollista keventää ja tämän takia Nyrkki päätti jatkaa aiemmin antamiaan suosituksiaan 28.2. saakka.

Suositukset koskevat kokoontumisia, harrastustoimintaa ja niihin liittyvien tilojen käyttöä, vierailuja sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä, etätyötä ja matkustamista.

Kasvomaskia tulee käyttää THL:N kiihtymisvaiheen suositusten mukaisesti.

Nyrkki päätti esittää Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle, että se jatkaisi 8.2. saakka voimassa olevia kokoontumisrajoituksia.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät