12.8 C
Alajärvi
lauantai 30.9.2023
spot_img
MAINOS

Alavoli jatkaa Tähtiseurana

Noin 200 jäsenen ja 18:n eri harrastajaryhmän Alavolissa puhaltavat keväiset tuulet. Seura viettää tänä vuonna kymmenvuotisjuhliaan ja on päässyt uusimaan Tähtiseura-tunnuksensa. Alavoli sai kahden eri kohderyhmän eli lasten ja nuorten sekä aikuisten tähtimerkit ja Tähtiseura-tunnukset.

Olympiakomitea ja lajiliitto – Alavolin kohdalla Suomen voimisteluliitto – myöntävät Tähtimerkin tunnustuksena seuralle, jonka toiminta täyttää määritellyt laatutekijät seuran itsensä valitsemalla osa-alueella eli kohderyhmillä.

Kilta-äiti Helena Harju (vas.) ja Ikiliikkeen tsemppipokaalin saanut Sirkka-Liisa Koponen. Kuva: Veera Nieminen.

Tähtiseura-laatuohjelma auttaa seuroja kehittämään sen itse valitsemia osa-alueita modernien työkalujen ja toimintatapojen avulla yhdessä muiden laatuseurojen kanssa. Urheiluseuran saama Tähtimerkki on myös lupaus laadusta seuran nykyisille ja uusille jäsenille, heidän lähipiirilleen ja tukijoille.

MAINOS

Vaativa prosessi

Tähtiseura-järjestelmään liittyvä laatuauditointi pidetään kolmen vuoden välein ja Alavolissa se järjestettiin huhtikuussa.

Ensin seuran johtokunta kävi läpi muiden muassa johtamista, hallintoa, seuratoimijoita, taloutta, viestintää, markkinointia, urheilutoimintaa ja urheilijan ja liikkujan polkua sekä linjauksia siitä, mitä yleensä seuran harjoituksissa tehdään.

– Reilu viikko takaperin meillä oli kolmen tunnin etäistunto Voimisteluliiton kanssa. Asiat käydään hyvin tarkkaan läpi. Tähtiseura-tunnus on meille seuratyötä tekeville tunnustus siitä, että teemme laadukasta työtä, kertoo johtokunnan jäsen Anita Juoperi.

Alavolin jäsenille ja seurassa voimistelua harrastaville sekä heidän taustajoukoilleen Tähtiseura-tunnustus on puolestaan merkki siitä, että seuraa pyritään kehittämään, olemaan ajan hermolla uusienkin asioiden kanssa. Alavolissa Tähtimerkit on otettu vastaan ilolla.

Vastuullisuus tapetille

Alajärveläisessä voimistelun erikoisseurassa ollaan ajan hermolla myös toisella tavalla. Alavoli on mukana tänä keväänä lanseeratussa urheiluseurojen vastuullisuusryhmässä.

Siinä seurat ottavat vastuuta eri osa-alueilla sekä hallinnossa että toimintaympäristön turvallisuudesta. Vastuullisuusryhmän työhön nivoutuvat myös yhdenvertaisuus, tasa-arvo, antidoping ja myös ympäristö- ja ilmastoasiat.

– Johtokunta on asioihin jo koulutettu ja pohdittu, miten seurassamme otetaan vastuuta yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta. Olisi tarkoitus, että kesän aikana valmistelen ohjaajillemme koulutuksen ennen kuin uusi kausi alkaa, valottaa lasten voimistelukouluista ja vastuullisuustyöstä vastaava Anita Juoperi.

Myös Alavolissa on eletty koronapandemian mukanaan tuomaa poikkeusaikaa. Kauden huipentavaa näytöstä ei ole voitu järjestää koronarajoitusten takia vaan on keskitytty ruohonjuuritason puurtamiseen eli perusryhmien pyörittämiseen ja perusjumppiin kaikissa ryhmissä.

Maanantaina kokoonnuttiin Paavolan koulun pihalle, jossa jaettiin kannustuspokaaleja sekä aikuisille että lapsille. Vuoden ohjaajana palkittiin Saara Sivula. Helena Harjua muistettiin Kilta-äitinä.

Kasvattityttöinä palkittiin Peppi Bergman ja Sanni Langhed. Pronssisen ohjaajamerkin sai Johanna Viitasaari. Tsemppipokaalin sai 18 onnistujaa. Myös 24 voimistelumitalistia olivat muistamisen kohteena.

Alavolin palkitut 2020–2021

Vuoden ohjaaja: Sari Sivula. Kasvattityttö: Peppi Bergman ja Sanni Langhed. Pronssinen ohjaajamerkki: Johanna Viitasaari. Kilta-äiti 80 vuotta: Helena Harju.

Tsemppipokaalit:
Aikuisliikunta: Sisko Keijonen, Ikiliike: Sirkka-Liisa Koponen, Step: Milja Latvala, Bounce: Venla Levijoki, Kamomilla: Mirella Nygård, InkivääriKaneli: Hilja Latvala, SahramiNeilikka: Aino Kuusisto, Melissa: Amalia Hoisko, Cheerleading: Noora Nelimarkka, Freegym: Eelis Antila ja Viljami Hoisko, Voimistelu 2.–3. lk: Loviisa Saari, Voimistelu 4.–5. lk: Emma Paalijärvi, Voimistelu Vimpeli: Senni Rannanpää ja Sara Svan, Sirkusvoimistelu: Eerika Sironen ja Esteri Antila, Sirkus Glide: Amanda Tuomela.
Voimistelu, pronssi: Enniina Piispanen, Liljaan Rantala, Minda Suomala, Amanda Herrala, Loviisa Saari, Seela Finnilä ja Vivian Kuusjärvi.

Voimistelu, hopea: Jonna Saarela, Ofelia Sivula, Iita Välisaari, Oona Paalijärvi, Wilma Parviainen, Elli Uusimäki, Emma Paalijärvi, Jenica Pessinen, Miida Turja ja Jasmin Kuusjärvi.

Tanssitekniikka, hopea: Venla Levijoki, Juulia Ojala, Iida Herrala, Julia Latvala, Viivi Keijonen ja Lyydia Murto.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät