Alajärvellä riittää palvelutarjontaa

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvellä toimivan Hotelli Alvariinin yrittäjänä toimivalla Salla Hemmingillä on takanaan yrittäjyyttä kymmen vuotta. Salla on kotoisin Alajärveltä. Hän on kouluttautunut liikunnanohjaajaksi, fysioterapeutiksi ja kokiksi. Hän kertoo matkailualan olleen yhden ammattivaihtoehdon muiden joukossa.

– Olen kokenut aina luontevaksi toimia ihmisten kanssa. Asiakaspalvelu kuvastuukin kaikista kolmesta ammatistani ja se on saanut minut valitsemaan tämän kavalkadin ammatteja. Olen myös työskennellyt liikunnanohjaajana Siilinjärven Sokos Hotel Kunnonpaikassa ja fysioterapeuttina Kylpylähotelli Päiväkummussa Lohjalla.

MAINOS

Alajärven Yrittäjissä hallituksen jäsenenä toimiva Hemminki kokee myönteisenä sen, että kaupungissa on panostettu vahvasti esimerkiksi liikuntarakentamiseen ja palveluiden kehittämiseen.

– Alajärven kaupunkikuva on siisti ja viihtyisä. Vapaa-ajan- ja liikuntapalveluihin on satsattu todella paljon ja täältä löytyy harrastusmahdollisuuksia moneen menoon. Yhdistystoiminta on aktivoitunutta ja avointa kaikille.

Uudet erikoisliikkeet tervetulleita

Salla Hemminki kokee, että Alajärvellä on tarjota kokoonsa nähden paljon erityiskauppapalveluita. Hän kertookin toivottavansa tervetulleeksi Alajärvelle lisääkin uusia erikoisalan yrittäjiä.

Matkailualan yrittäjän näkökulmasta katsottuna Alajärvi tarjoaa sekä matkailijalle että paikkakuntalaisille paljon kulttuurista nähtävää ja koettavaa esimerkiksi Alvar Aallon ja Eero Nelimarkan siivittäminä.

– Meiltä löytyy useita matkailukohteita, kuten esimerkiksi Punaisen Tuvan Viinitila ja maatilamatkailukohteita. Lähialueilta löytyy myös paljon hienoja kohteita. On hienoa majoittaa hotellissa asiakkaita, jotka tulevat ympäri maailmaa varta vasten Alajärvelle joko vapaa-ajan tai työn perässä.

Hemminki ei halua vierivän kiven sammaloituvan eli kehittämisen paikkojakin löytyy. Yrittäjät kehittävät jatkuvasti omia tuotteitaan ja palvelutarjontaansa.

– Muuttuva maailma luo muuttuvia palvelu ja tuotetarpeita ja näihin varmasti kaikki pyrkivät vastaamaan omilla osa-alueillaan. Yritykset ovat luoneet hyvin uusia työpaikkoja. Kannustan myös paikallisia nauttimaan Alajärven yrittäjien palveluista ja tuotteista. Yhdessä alajärveläisten asukkaiden kanssa voimme olla kehittämässä Alajärven palveluita eteenpäin.

Teollisuudessa toimivat yritykset ovat tärkeitä sekä Alajärvelle että koko ympäröivälle alueelle. Teollisia työpaikkoja on avoinna ja Hemminki toivookin, että Alajärvelle muuttaisi uusia asukkaita nauttimaan yrittäjien sekä kaupungin palveluista.

Hyvää henkeä, uusia ideoita

Salla Hemminki on toiminut Alajärven Yrittäjissä tämän vuoden alusta lähtien. Hallituksen jäsenenä hänen vastuualueeseensa kuuluvat kaupungin ja yrittäjäyhdistyksen oma markkinointiryhmä sekä yrittäjyyskasvatus. Yrittäjäyhdistyksessä on samanlaista tekemisen meininkiä kuin itse yrityksissäkin.

– Meillä on yhtä monta henkeä kuin on toimijaakin, mutta kaikilla on henki puhaltaa yhteen hiileen. Alajärven Yrittäjät on perinteikäs yhdistys, joka toimii jäsenyritystensä eduksi ja kehittää koko aluetta yrittäjänäkökulmasta katsoen.

Hän on ollut mukana ideoimassa kaupungin kanssa julkaistua Aitoa elämää -kesälehteä. Se tuo esiin palveluita, yritystoimintaa, käyntikohteita ja myös ihmisten tarinoita. Lehteä on jaettu esimerkiksi kesäasukkaille ja potentiaalisille paluumuuttajille.

Alajärveläisten yritysten vahvuudeksi Salla Hemminki kokee yhteistyön, joka näyttäytyy koko yrityskentässä. Yritysten välistä yhteistoimintaa on kehitetty verkostoitumalla esimerkiksi yrittäjäyhdistyksen järjestämillä Hyvän mielen aamiaisilla.

– Verkostoituminen yritysten kesken on tärkeää, jotta tunnetaan toistemme tuotteet ja palvelut. Näin voimme suositella oman alueemme yrityksiä ja palveluntuottajia. Entistä enemmän voitaisiin vielä kehittää ympäristökuntien kanssa yhteistyötä, jota jo hienosti tehdäänkin. Tässä voisi alullepanijana olla esimerkiksi Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliEvijärveltä uusi tasokas ulkokalustebrändi
Seuraava artikkeliAutoliikkeessä ja puutarhamyymälässä sesonki vauhdissa