Avoimet Kylät -päivässä esitellään alueen antia

Mainos[adrotate banner="3"]

Avoimet kylät -tapahtumassa kylät ja kunnat pääsevät esittelemään vetovoimatekijöitään verkossa kesäkuun toisena lauantaina.

Tempauksessa voi julkaista kotisivulla tai facebooksissa esimerkiksi videoita, valokuvia kuvagalleriana. Voi myös esitellä esimerkiksi kylähistoriikin, ulkoilureittejä ja retkikohteita. Sisältö on vapaa, kunhan aineisto on digitaalisena ja siihen on julkaisuluvat tekijältä.

MAINOS

Teemoina maallemuutto ja lähimatkailu

Tänä vuonna kannustetaan tapahtumaan kylien lisäksi kaikkia Suomen kuntia, jotka voivat markkinoida kylien tontteja, taloja ja asuntoja. Yksinkertaisimmillaan voi kunnan ilmoittaa mukaan Avoimet Kylät -päivään linkillä, joka johdattaa vapaana olevien tonttien ja talojen äärelle tai kyläkummin yhteystietoihin.

Minimivaatimus osallistumiselle on, että tiedoistanne selviää, kuinka kuntaan tai kylälle voi käytännössä muuttaa. Eli vähintään tonttivastaavan, kyläkummin tms. nimi ja yhteystiedot, jolta asiasta voi tiedustella.

Osallistumiseen riittää siis jo pelkkä yhteystietojen mainostaminen.

Jos kunnassa on tontti-, talo- tai asuntopörssi, kannattaa ilman muuta laittaa mukaan linkki sinne tai mahdollinen karttalinkki, josta näkyvät myynnissä tai vuokrattavina olevat kohteet. Ilmoittautuminen käy kätevästi osoitteessa bit.ly/MaalleAsumaan1206.

Monilla kunnilla on myös meneillään tai tulossa tonttikampanjoita tai asumiskokeiluita – Avoimet kylät -teemapäivä antaa lisää näkyvyyttä, joten kannattaa liittyä mukaan. Facebookiin kannattaa teemapäivänä jakaa myös maallemuuttoon innostavia videoita kylistä tai kunnasta, mikäli sellaisia on saatavilla.

Rohkeasti mukaan!

Mukaan pääsee matalalla kynnyksellä, sillä jo linkki kylän tai kunnan asumismahdollisuuksista kertovalle sivulle on riittävä! Avoimet Kylät -päivän pääkanavat ovat kylien ja kuntien omat verkkosivut ja Facebook-kanavat.

Kylät ja kunnat julkaisevat tuotetun digimateriaalin siis omille kanavilleen tapahtumapäivänä. Kanavien linkit kerätään ilmoittautumisen yhteydessä tapahtumakartalle.

Linkki voi olla myös esimerkiksi kylän tai kunnan verkkosivustolle, podcast-alustalle tai kuvagalleriaan.

Somessa käytämme hästägejä #AvoimetKylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan.

Tule kuulolle infoon!

Suomen Kylät järjestää 20.5. kello 16 puolen tunnin infotilaisuuden kylille ja kunnille. Tilaisuudessa käydään läpi yleinen info AK-päivästä.

Lisäksi heitellään ilmoille ideoita verkkosisältöön: Miten omaa kylää tai kuntaa kannattaisi markkinoida ja millaisella sisällöllä? Ilmoittaudu mukaan infotilaisuuteen avoimetkylat.fi/avoimet-kylat-sisaltoinfo-kylille…/

Miten mukaan tapahtumaan?

Osoitteesta avoimetkylat.fi löytyy valmista materiaalia päivän markkinointiin kylien ja kuntien omissa kanavissa. Samasta paikasta löytyy jo malliksi viime vuoden kartalle linkatut kohteet.

Maakunnalliselta kotisivulta epk.fi tai kylille.net/ajankohtaista löytyy lisätietoa ja linkit ilmoittautumislomakkeisiin.

Voit ilmoittaa kyläsi tai kuntasi mukaan tapahtumapäivään myös ottamalla yhteyttä Leader-ryhmien yhteyshenkilöihin. Aisaparin alueella – Alajärvi, Evijärvi, Kauhava, Lappajärvi, Lapua ja Vimpeli – yhteyshenkilönä palvelee Päivi Kultalahti.

Tempaukseen osallistuvien tiedot päivitetään valtakunnalliselle karttasivulle kesäkuun alussa. Laitetaan kotiseutu näkyvästi Suomen kartalle!

MAINOS
Edellinen artikkeliMaria Ahvenniemi on yrittäjien asialla
Seuraava artikkeliAlajärven Yhteismetsällä huippuvuosi