Kohosen salibandyveljekset mukaan Padeliin – alajärveläisyritys mukana uudessa aluevaltauksessa

Mainos[adrotate banner="3"]
2MK-veljeksistä nuorempi, Mikko Kohonen ja Realstickin yrittäjä JP Finnilä.

Kohosen veljekset ovat salibandykentillä tunnettuja suuruuksia. Sekä Mika että Mikko ovat tuoreita salibandyeläkeläisiä, molemmat viettävät ensimmäistä kauttaan poissa säbäkentiltä.

Urheilu liikuttaa molempia tiiviisti edelleen, Mika jatkaa valmennuspuolella ja Mikko istuu Suomen Salibandyliiton hallituksessa, lukuisten muiden tehtävien lisäksi.

MAINOS

Ammattiurheilijat hyödyntävät osaamistaan myös välinepuolella. 2MK-tuotemerkillä on tehty vuosien varrella salibandyvarusteita.

2MK lanseerasi ensimmäiset salibandyn suojahousut jo lähes kymmenen vuotta sitten. Viimeisin aluevaltaus liittyy maailman nopeimmin kasvavaan urheilulajiin eli padeliin.

Padel on tenniksen ja squashin sukuinen mailapeli, jota pelataan nelinpelinä. Suosiota selittää paljon pelin tempo, joka on huomattavasti tennistä rauhallisempi.

 

Padel soveltuu laajemmalle harrastajakunnalle, ja sen aloitus on helppoa kaikenikäisille. Kenttiä rakennetaan tällä hetkellä nopealla tahdilla ympäri maailmaa ja Suomea. 2MK padel-mailoja on kehitetty kuluneen vuoden aikana, ja ne ovat valmiina markkinoille kesällä.

2MK padel-mailat on suunniteltu Kohosen veljesten toimesta, ja niitä on testattu Ruotsissa ja Suomessa. Hyvän pelattavuuden lisäksi tärkeää on ollut myös hinta, tuotteen hintataso halutaan pitää myös aloittelijan ulottuvissa.

Alkuun markkinoille tulee kaksi mallia, Standard of winning harrastajalle ja 12K Pro vakavempaan peliin. Standard-maila on helposti pelattava ja hyvään pallonhallintaan kehitetty, 12K Pro puolestaan antaa lyönteihin lisää voimaa.

– Urheilu on aina ollut ja tulee aina olemaan iso osa elämää, ja halutaan olla ammattiurheilijoina viemässä ja kehittämässä uutta laajasti. Mika pelaa padelia aika paljonkin, minulta tulee sitten mukaan kaupallista- ja kuluttajanäkemystä, Mikko Kohonen kertoo.

Padel-ulkokenttä Alajärvelle?

Mailatuotannon, markkinoinnin ja jakelun taustalla on alajärveläisen Realstick-tuotemerkin yrittäjä JP Finnilä. Kohosilla ja Realstickilla on taustalla lähes 10-vuotinen yhteistyö. Finnilän yritys valmistaa, maahantuo ja jakelee 2MK-tuotteita lisenssillä.

Yhteistyö on ollut hyvää ja saumatonta jo pitkään. Tulevaisuudessa padel voi tuoda tuloksen lisäksi Alajärvelle myös työpaikkoja.

– Tietysti se on tavoite, kun bisnestä tehdään, että se on kannattavaa. Realstick työllistää välillisesti 3-4 henkilöä, ja maltillinen kasvu on yritystoiminnassa aina tavoitteena. Mennään askel kerrallaan ja rohkeasti eteenpäin. Mikäli padel lähtee hyvin liikkeelle, niin siitähän voi tulla merkittävä lisä tuotevalikoimaan, Finnilä kertoo.

– Käymme parhaillaan myös neuvotteluja ulkopadel-kentän rakentamisesta Alajärvelle. Olemme antaneet kaupungille tehtäväksi etsiä paikkaa kentälle.

– Trendikkään lajin harrastusmahdollisuus on myös selkeä imagohyöty kaupungille. Hyvä ja näkyvä sijainti on siksikin tärkeä, JP sanoo.

2MK padelmailat ovat kaupoissa viimeistään syksyllä.

 

MAINOS
Edellinen artikkeliSinilevätilanne rauhallinen
Seuraava artikkeliJari Salonen vahvoilla Soinin hallintojohtajaksi