-0.1 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Alajärven lomituksen paikallisyksikkö osaksi Kurikan hallinnoimaa paikallisyksikköä

Tuotantoeläintilojen vähenemisen vuoksi on tarve uudistaa lomituspalveluja yhdistämällä nykyisiä paikallisyksiköitä suuremmiksi kokonaisuuksiksi.

Sosiaali- ja terveysministeriö antoi lokakuussa 2020 Maatalousyrittäjien eläkelaitokselle (Melalle) linjaukset paikallisyksikkörakenteen kehittämiseen. Silloin Suomessa oli 40 lomituksen paikallisyksikköä ja vuoden 2023 alussa niitä tulee olemaan 12. Tavoitteena on laadukkaiden lomituspalvelujen takaaminen myös tulevaisuudessa.

MAINOS

Mela on päättänyt yhdistää 1.1.2022 alkaen Etelä-Pohjanmaalla toimivat viisi lomituksen paikallisyksikköä (Alajärvi, Alavus, Kauhajoki, Kauhava ja Kurikka) yhdeksi yksiköksi, jota jatkossa hallinnoi Kurikka. Uuden yksikön nimeksi tulee EteläPohjanmaan lomituspalvelut / Kurikan kaupunki.

Nykyiset toimipisteet pyritään säilyttämään ja toiminta säilyy pääosin ennallaan. Lomatoimen henkilöstö siirtyy uuteen yksikköön liikkeenluovutusperiaatteella vanhoina työntekijöinä.

Vuonna 2020 yhdistyvällä alueella oli 1863 maatalousyrittäjää ja lomitettuja päiviä oli 72552. Tällä hetkellä lomatoimistoissa työskentelee 25 henkilöä, kuukausipalkkaisia maatalouslomittajia on 267 ja lisäksi satoja tuntipalkkaisia maatalouslomittajia.

Tavoitteena on luoda yhdessä yhdistyvien paikallisyksiköiden kanssa uusi paikallisyksikkö, jonka toimintatavat ovat asiakaslähtöisiä, yhdenmukaisia ja tehokkaita.

Vuonna 2021 Alajärven lomituksen paikallisyksikössä on 112 lomitettavaa tilaa, joissa on 180 lomaan oikeutettua maatalousyrittäjää sekä kymmenen turkistilaa, joissa 14 turkistarhaajaa.

Lomatoimistossa työskentelee kolme henkilöä, kuukausipalkkaisia maatalouslomittajia on 32 ja lisäksi useita kymmeniä tuntipalkkaisia maatalouslomittajia lyhytaikaisissa työsuhteissa. Vuonna 2020 maatiloilla lomitettiin yhteensä 8373 päivää sekä turkistiloilla 270 päivää ja lisävapaatunteja 1438.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät