Mäkelälle tuhannes lyöty juoksu

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin Vedon lyöjäjokeri Janne Mäkelä rikkoi Pattijoella pelatussa miesten Superpesiksen ottelussa tuhannen lyödyn juoksun rajan runkosarjassa.

Mäkelän tuhannes lyöty – ja samalla Vedon ottelun ainokainen – syntyi toisen jakson avausvuoron tasoittavalla. Keskisaumasta kairatun juoksun toi Mikko Kanala.

MAINOS

Itse ottelussa Veto kärsi kauden ensimmäisen tappionsa lukemin 2–0 (4–0, 2–1). Pattijoki nappasi puolestaan kauden ensimmäisen voittonsa. Tappiostaan huolimatta Veto on miesten Superpesiksessä piikkipaikalla.

Mäkelä pelasi Pattijoella 447. ottelunsa Superpesiksen runkosarjassa. Lisäksi kaksinkertainen lyöjäkuningas on pelannut 140 ylemmän loppusarjan ottelua.

Vetoa koko pesisuransa edustanut 39-vuotias Mäkelä on kaikkien aikojen kahdeksas Superpesis-pelaaja, joka on ylittänyt tuhannen lyödyn juoksun rajan.

Superpesis-uransa ensimmäisen juoksun hän löi ensimmäisessä ottelussaan elokuussa 2002. Kuluvalla kaudella ”Mäksä” on kiertänyt kertaalleen kunnarin ja lyönyt 14 kertaa joukkuekaverinsa kotipesän turvaan. Hän on tällä hetkellä lyöjätilastossa kuudentena.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliMyös Kuusiokunnissa rokotetaan jo kaikkia yli 16-vuotiaita
Seuraava artikkeliAlajärven lomituksen paikallisyksikkö osaksi Kurikan hallinnoimaa paikallisyksikköä