Myös Kuusiokunnissa rokotetaan jo kaikkia yli 16-vuotiaita

Mainos[adrotate banner="3"]

Koronarokotusten ajanvaraus on avattu kaikille yli 16-vuotiaille Alavuden, Kuortaneen, Soinin ja Ähtärin alueella. Rokotteiden saatavuus ja varaustahti mahdollistivat jo hieman ennakoitua aiemmin ajanvarauksen avaamisen koko aikuisväestölle.

Rokotusajan voi varata osoitteesta Hyvis.fi ja kunnittain terveysasemien koronarokotusten ajanvarausnumeroista. Ajanvarauspuhelimet ovat avoinna maanantaisin, tiistaisin ja perjantaisin kello 11-14 tai niin kauan kuin rokotusaikoja on varattavissa. ¨

MAINOS

Mikäli puhelinnumeroon ei saada yhteyttä tai siinä on vastaaja, ovat kaikki saatavilla olevat rokotusajat menneet. Saatavilla olevien aikojen määrän ja ajankohdat voi helpoiten tarkastaa kirjautumalla Hyvis.fi-palveluun. Ensisijaisesti suositellaankin käyttämään ajanvaraukseen verkkopalvelua, millä vältetään ajanvarauspuhelimen ruuhkautumista.

Rokotteina käytetään Moderna- ja BioNTech-Pfizerin Comirnaty -rokotetteita. Suositusten mukaisesti Modernan koronarokotetta käytetään 18 vuotta täyttäneelle ja sitä vanhemmille.

Comirnaty -rokotetta annetaan 16 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmalle. Comirnaty on ainoa käytössä oleva koronarokote, jota voidaan käyttää 16–18 -vuotiaiden rokotuksiin.

Rokotuksia hallitusti läpi kesän

– Kuusiokuntien alueella yli 16 -vuotiaista 63,1 prosenttia, eli 11970 henkilöä, on saanut koronarokotteen 13.6. mennessä. Tällä hetkellä rokoteaikoja on hyvin saatavilla, mutta tämän hetkisten tietojen mukaan 1. rokoteannoksia voidaan antaa heinäkuussa nykyistä vähemmän, sillä suuri osa rokotteista menee 2. annoksia varten.

– On tärkeää, että varaat aikasi nyt pikaisesti ensimmäiseen rokotukseen ja otat 2. rokoteannoksen sinulle varattuna ajankohtana, kertoo palvelu- ja viestintävastaava Anu Paalanen Kuusiolinna Terveys Oy:stä.

Rokottamispaikkoihin vaikuttavat jossain määrin myös Kuortaneen, Soinin ja Töysän terveysasemien kesäsulut.

Kuortaneen terveysasemalla ei rokoteta 28.6-11.7., Töysän terveysasemalla 12.7-1.8. ja Soinin terveysasemalla 16.7.-1.8. Rokotusajan voi kuitenkin varata muihin Kuusiolinnan alueen terveysasemille.

Alavuden ja Ähtärin pääterveysasemat palvelevat läpi kesän ja rokotusaikoja ohjataan sulkuaikoina niihin.

– Etunamme Kuusiokunnissa on, että jokainen voi käyttää palveluita yli kuntarajojen. Kuntalaiset ovat käyneet ahkerasti rokotuksissa ja varsin hyvä rokotuskattavuus kertoo, että myös työntekijämme ovat vieneet hyvin eteenpäin tätä isoa projektia.

– Toivottavasti vain myös kesän aikana ihmiset malttavat käyttää sen 20 minuuttia rokotuksella käyntiin. Sillä tavoin poikkeusolot saadaan lievenemään, korostaa toimitusjohtaja Juha Viitasaari.

Moni tarvitsee jo rokotustodistuksen esimerkiksi matkustamista varten. Omakannassa on saatavilla Suomen kansallinen koronarokotustodistus. Rokotustodistukset tulevat kansalaisille näkyviin vaiheittain, joten viiveeseen kannattaa varautua.

Maksuttoman todistuksen voi ladata ja halutessaan tulostaa sivuilta kanta.fi Omakantaan kirjautumisen jälkeen.

MAINOS
Edellinen artikkeli70-vuotias Alajärven VPK juhli
Seuraava artikkeliMäkelälle tuhannes lyöty juoksu