-3.9 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Fagerkullafest oli musiikin, yhdessäolon ja yhteisöllisyyden juhlaa!

Festien kummisetä Jukka Leppilampi ja juontaja Ari Anttila iloitsivat siitä, että viimein voidaan kokoontua yhteen ja nauttia yhdessäolosta sekä yhteisöllisyydestä!

Järjestyksessään neljäs Fagerkullafest Lehtimäellä vanhan Fagerkullan pappilan pihapiirissä tarjoili parisataapäiselle yleisölle juuri sitä, mitä oli tultu etsimäänkin: tasokkaita musiikkielämyksiä kesäisessä, upeassa miljöössä ja ilmapiirissä, samanhenkisessä seurassa.

Tapahtuman kummisetä ja ehkäpä odotetuin taiteilija Jukka Leppilampi totesi useaan otteeseen sen, mitä monet sydämessään tunsivat: kokonaisuus oli hurmaava, paikalle kokoontuneiden tuntema yhteys ja koko tapahtuman taustalla oleva yhteisöllisyys on ainutlaatuista ja arvokasta.

MAINOS
Marko Isolehto ja Sanna Salo avasivat festien ohjelman.

Festeillä alusta alkaen mukana ollut Leppilampi on itseoikeutetusti nimetty tapahtuman kummisedäksi ja hän totesikin mielellään auttavansa ja tukevansa tällaista toimintaa.

Tänä kesänä hän saapui paikalle Helsingistä isomman porukan kanssa ja näin kaksi yhteisöä kohtasivat toisensa festeillä.

– Olen aina ihaillut sitä yhteisöllisyyttä, joka täällä vallitsee. Helsingissä me koemme samaa, yhteisömme jakaa asioita luottamuksellisessa rukouksessa, sellaisina kuin olemme. Kun saavuimme tänne, heimo kohtasi heimon, Leppilampi luonnehti.

Festiyleisö nautti illan tunnelmista.

Festiohjelman juontajana toimi Ari Anttila, joka kiitti Aisaparia Leader-hankerahoituksesta, jonka avustuksen ja talkootyön turvin pihapiiriin oli saatu vastavalmistunut esiintymislava.

Lisäksi kiitokset menivät Etelä-Pohjanmaan Kulttuurirahastolle, jonka avustuksen turvin paikalle saatiin nimekäs artistikattaus.

Anttila muistutti yleisöä myös siitä, että renkituvan rappusilta sai hakea räsymattoja, joiden päälle saattoi asettua istumaan nurmikolle ja että yleisön käytössä oli bajamajojen lisäksi myös ihan aito neljän istuttava puucee!

Olli Helenius keskeytti kesälomansa päästäkseen Fagerkullafesteille aidon, elävän yleisön eteen!

Alueelle oli järjestetty myös maittava puffetti, leikkipaikkoja lapsille ja taiteilija Esa Leppäsen 100 taulun gallerian lehmä taideteoksia löytyi renkituvan edustalta ihasteltaviksi.

Illan musiikkikattauksen avasi itseoikeutetuksi pappilan isäntä Marko Isolehto ja solistinaan paikallisista taitajista Sanna Salo.

Avauksen jälkeen lauteille nousi Markon luotsaama alueen nuorista kyvyistä koostuva Priesthouse Ensemble eri solisteineen.

Illan aikana lavalle nousivat myös muun muassa Olli Helenius, Jukka Tolonen, Jillel Tokazier, Jippu & Benjamin Roth, Kaarle Mannila, Mikko Härkin ja luonnollisesti Jukka Leppilampi ja Tove Wingren-Leppilampi.

Tuula Jokiaho

Marko Isolehto & Priesthouse Ensemble täräyttivät festit vauhtiin ja toivat esille nuorten muusikoiden kykyjä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät