12.2 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Ankkureiden C-pojille SM -pronssia

Pesäpallon C-ikäisten suomenmestaruudesta miteltiin päättyneellä viikolla nuorisoleirillä Kuopiossa ja Siilinjärvellä. Ankkureiden C-pojat olivat selvittäneet karsinnat varmasti ja pääsivät mukaan 20 parhaan joukkueen kilpasarjaan. Joukkueet jaettiin kahteen alkulohkoon, joista tarjolla oli kolme jatkopaikkaa per lohko. Ankkureiden alkulohkoa arveltiin ennakkokaavailuissa lohkoista kovemmaksi ja tämä piti lopulta myös paikkaansa. Tasainen lohko tarjosi runsaasti ristiin pelaamista, mutta ennen kaikkea hurjan kovia otteluita läpi viikon.

Avauspäivänä AA murskasi Joensuun Mailan, mutta taipui kohtuullisen selvästi Sotkamon Jymylle. Toisen päivän aamuun sattui leirin ylivoimaisesti heikoin ottelu Vimpelin Vetoa vastaan, mutta tämän jälkeen peli napsahti lopullisesti kohdilleen. Lopuissa alkusarjan peleissä AA kukisti Mansen, Lahden ja Kempeleen, pelasi tasan Pöytyän kanssa ja hävisi huippulaadukkaassa ottelussa tulevalle mestarille Haminan Palloilijoille juoksuin 6–5. Alkusarja huipentui viimeiseen otteluun Kiteetä vastaan, ottelussa jossa panoksena oli jatkopaikka puolivälieriin ottelun voittajalle. Tässä ottelussa Kitee oli vailla mahdollisuuksia ja AA marssi jatkoon selvällä 10–6-voitolla.

MAINOS

Vahva esitys

Puolivälierässä vastassa oli kivikova SMJ. Ankkurit oli kuitenkin ottelussa erittäin vahva alusta loppuun. Avausjaksolla Jusseilla oli paikka ratkaista jakso viimeisen tasoittavalla palottomasta ajolähdöstä, mutta Ankkureiden ulkopeli kesti hienosti ja jakso päättyi tasan 3–3. Toisella jaksolla hallinta siirtyi entistä enemmän haastajana peliin lähteneille Ankkureille, ja lopulta jakso Ankkureille lukemin 0–2. Tämä tiesi välieräpaikkaa Sotkamon Jymyä vastaan.

Sotkamon avaussisävuoro koitui Ankkureiden finaalipaikan kohtaloksi, sillä Janne Vuorisen joukot rummuttivat taululle heti 8–0-johdon. Avausjakso oli tämän jälkeen pelailua, mutta toiselle jaksolle Ankkurit kaivoi hurjan taistelun päälle. Jakso eteni tasatahtiin 5–5-tilanteeseen ja Ankkureilla oli paikkansa yrittää voittojuoksuakin, mutta tällä kertaa ei taistelu finaalipaikkaan aivan riittänyt, vaan Jymy vei pelin 1–0 (9–3, 5–5).

Pronssipelissä Ankkureiden vastassa oli Kouvolan Pallonlyöjät. Ottelu eteni hyvin pitkälti Ankkureiden hallinnassa, ja joukkueen peli oli niin sisällä kuin ulkona erittäin tasapainoista. Pillin viheltäessä Puijon stadionilla viimeisen kerran, oli taululla Ankkureiden voittolukemat 2–0 (7–3, 5–3). Joukkue kykeni tärkeimmällä hetkellä maksimaaliseen suoritukseen ja palkinnoksi tästä pujotettiin poikien kaulaan SM-pronssimitalit. Edellisen kerran tässä ikäluokassa on Alajärvellä juhlittu poikien SM-mitalia vuonna 2007.

Leirillä pelattiin myös Itä–Länsi-ottelu, johon Ankkureista valittiin Tomi Viljanen ja Olavi Perälä. Itä voitti ottelun 2–0, mutta molemmat Ankkureiden edustajat pelasivat hyvän ottelun. Perälä palkittiin Lännen joukkueen ykköspalkinnolla.

Joukkueessa pelasivat: Miika Etula, Eeli Hänninen, Ville Isokangas, Aapo Koivunen, Kimi Lassila, Samu Mattila, Mico Paalanen, Olavi Perälä, Roni-Matti Rantakangas, Elias Särkinen, Matias Uusitalo ja Tomi Viljanen. Pelinjohto: Juha Hänninen ja Juha-Matti Jaatinen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät