Kolme uutta koronatartuntaa Järvi-Pohjanmaalla

Mainos[adrotate banner="3"]

Kuluvan viikon tiistaina annetun koronatiedotteen jälkeen Järvi-Pohjanmaalla on todettu kolme uutta koronatartuntaa. Kaksi tartunnoista on viime viikonloppuna todetun koronatapauksen jatkotartuntoja. Kyseiset henkilöt olivat jo valmiiksi karanteenissa.

Yksi tartunta on todettu lappajärveläisellä henkilöllä. Tartunnan alkuperää ei ole voitu varmuudella todeta. Viisi henkilöä on asetettu karanteeniin. Tartunnan saanut henkilö on liikkunut tartuttavuusaikana seuraavissa pakoissa: perjantaina 30.7. Lappajärven apteekissa kello 15–16 välisenä aikana, jolloin hänellä on ollut suu-nenäsuojus ollut käytössä. Lappajärven matkahuollossa ja Koskikievari hän oli samana päivänä kello 16–17 ja käytti suu-nenäsuojusta. Sunnuntaina 1.8. kyseinen henkilö on asioinut Lappajärven S-Marketissa kello 18–20 välisenä aikana ja hänellä on ollut suu-nenäsuojus käytössä. Edellä mainittuina ajankohtana kyseissä paikoissa asioineita pyydetään tarkkailemaan mahdollisia oireita ja tarvittaessa hakeutumaan koronatestiin, jonka ajanvaraus on Alajärven flunssapoliklinikalla.

MAINOS

Vt. peruspalvelujohtaja Jaakko Anttila kertoo, että Järvi-Pohjanmaan alueella on todettu yhteensä 149 positiivista koronapotilasta koko epidemian aikana.
– Tällä hetkellä alueella on 12 henkilöä asetettu eristyksiin tai karanteeniin. Koko maan heikentynyt koronatilanne alkaa selkeästi näkyä myös Järvi-Pohjanmaan alueella. Suu-nenäsuojusta kannattaa käyttää aina yleisissä sisätiloissa ja ulkotiloissa, jos kahden metrin turvaväliä ei voi pitää. Flunssaoireisena ei saa mennä työpaikalle, kouluun tai muualle asioimaan, eikä kannata tavata tuttavia.

Anttila kertoo, että rokottamalla itsensä ei joudu sairaalahoitoon yli 90 prosentin varmuudella, jos saa koronavirustartunnan.

Keskiviikkona 4.8. järjestettiin Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksessa Alajärvellä mahdollisuus koronarokotukseen ilman ajanvarausta.
– Rokotuspäivä herätti kiinnostusta, järjestämme lähitulevaisuudessa samantyyppisiä tilaisuuksia, joten seuratkaa tiedotusta, kannustaa Anttila.

Rokotusaikoja on saatavilla hyvin myös hyvis.fi -palvelun kautta.

MAINOS
Edellinen artikkeliLuonto- ja erämessuilla riittää nähtävää
Seuraava artikkeliSinilevähavainnot vähentyneet