1.4 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Arpaisilla patikoi 199 reippailijaa

Perinteinen Arpaisten patikka käveltiin lauantaina lähes kahden sadan hyväntuulisen patikoijan voimin. Tapahtuma järjestettiin nyt 27. kerran. Sää oli hiukan harmaa, mutta se ei osallistujia lannistanut. Päinvastoin! Maastosta tultiin pienestä sateesta huolimatta iloisina ja happirikasta syysilmaa kiitellen.

 

Lähtötunnelmia sateisena lauantaiaamuna. Patikkareittien lähtöpaikoille osallistujia kuljetti viisi bussia. Kuva: Eeva-Marja Jokinen

 

Patikassa oli kolme reittivaihtoehtoa. Pisimmillään oli mahdollista lähteä Arpaisten kämpältä kohti Soinia, jolloin matkaa kertyi 28 kilometriä. Jos valitsi lähtöpaikaksi Löytömäen, patikalle tuli pituutta 19 kilometriä. Kolmas vaihtoehto lähtöpaikaksi oli Läskilampi, 14 kilometrin päässä Soinista. Patikoijat jakautuivat melko tasaisesti kaikille kolmelle matkalle. Reittivaihtoehtojen osalta sateinen aamu muutti joidenkin suunnitelmia ja valittiinkin alkuperäistä ajatusta lyhyempi reitti. Sää ei kuitenkaan pelottanut liikaa, sillä suurin osa ennakkoon ilmoittautuneista lähti alkuperäisen suunnitelmansa mukaisesti maastoon. Patikoijat kuljetettiin bussikyydillä valitsemalleen lähtöpaikalle viiden bussin voimin.

MAINOS

Yhteistyötä ja seikkailua

Reitin varrella oli talkooväen järjestämät mehupisteet ja Kaihiharjun upeissa maisemissa vielä maastoruokailu. Ensimmäinen patikoija saapui Soinin yhteistalolle jo klo 11.30. Patikan jälkeen oli vielä mahdollisuus saunaan ja uintiin.

Yhteistalon pihalla oli koko patikkapäivän Seinäjoen ammattikorkeakoulun matkailuopiskelijoiden järjestämä aarteenetsintä lapsille. Sadetakit ja kumisaappaat olivat tarpeen, mutta sää ei pieniä seikkailijoita säikäyttänyt. Aarretta etsittiin yhdessä vanhempien kanssa sateesta huolimatta.

Arpaisten patikan järjestivät jälleen yhteistyössä Parviaisen kyläyhdistys, Saurun Seudun maa- ja kotitalousseura ja Soinin kunta. Talkooväki toimii vahvalla kokemuksella ja vuosien tuomalla rutiinilla.

Tänäkin vuonna järjestelyt sujuivat joustavasti ja tehokkaasti. Soinin kunnan vapaa-ajan koordinaattori Ninja Sironen oli ensimmäistä kertaa Soinin kunnan puolesta järjestelyvastuussa ja kertoo olevansa osallistujamäärään tyytyväinen.
– Hienoa, että näin paljon patikoijia saatiin lähtemään matkaan, vaikka yleisötapahtumien osalta aika on ollut vielä tänäkin vuonna kovin haasteellinen, sanoo Ninja Sironen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät