-0.1 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Yksi uusi koronatartunta Vimpelissä

Järvi-Pohjanmaan alueella Vimpelissä on todettu maanantaina 13.9. positiivinen koronatartunta. Tartunta on peräisin muualta Suomesta. Koronapositiivisen tuloksen saaneelle henkilölle altistuneet on kartoitettu ja heitä tavoitetaan parhaillaan. Osa altistuneista tullaan asettamaan karanteeniin, hieman riippuen altistuksen tyypistä ja onko altistuneella henkilöllä ollut rokotesuoja hankittuna. Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtotyöryhmän mukaan arviolta 20–30 henkilöä tullaan asettamaan karanteeniin.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtotyöryhmä tiedottaa, että koronapositiiviselle henkilölle on voinut altistua seuraavissa paikoissa: torstaina 9.9. Vimpelin Motelli Kotipesässä kello 15–16. Henkilöllä ei ollut suu-nenäsuojusta käytössä. Kyseinen henkilö oli myös miesten Superpesiksen välieräottelussa Vimpelin Veto–Kouvolan Pallonlyöjät katsomotiloissa kello 16–18.30 ja VIP-tiloissa kello 17–17.30 (ei suu-nenäsuojusta käytössä) ja Pub Applejackissa kello 18.30–19 (ei suu-nenäsuojusta käytössä). Perjantaina 10.9. kyseinen henkilö asioi Vimpelin apteekissa kello 12–12.30 välisenä aikana ja hän käytti suu-nenäsuojusta.

MAINOS

Yllä mainittuina ajankohtina samoissa tiloissa asioimassa olleita pyydetään tarkkailemaan mahdollisia oireita ja tarvittaessa hakeutumaan koronatestiin, ajanvaraus Alajärven flunssapoliklinikalle puhelinnumerosta 06 2412 7700.

Flunssaoireisena testiin

Pandemiajohtoryhmä ei voi liiaksi korostaa seuraavia seikkoja: flunssanoireisena tulee hakeutua koronatestiin heti oireiden ilmaantuessa ja tärkeää on käyttää suu-nenäsuojuksia. Vs. perusturvajohtaja Jaakko Anttila kehottaa käyttämään suu-nenäsuojuksia yleisötilaisuuksissa.

Järvi-Pohjanmaalla koronarokotukseen voi hakeutua ilman ajanvarausta kaikissa alueen toimipisteissä 30.9. saakka seuraavasti: Alajärven terveyskeskus tiistaisin ja torstaisin kello 15–19 työterveyshuollon tilat. Lappajärven terveysasema tiistaisin ja torstaisin kello 14–16. Lehtimäen terveysasema keskiviikkoisin kello 14–16. Vimpelin terveysasema tiistaisin ja torstaisin kello 15–17.

Rokotuksiin voi hakeutua itselle sopivimpaan ajankohtaan kaikissa rokotuspisteissä asuinkunnasta riippumatta. Anttilan mukaan edellä mainittuina aikoina on mahdollista ottaa tehosterokote, jos ensimmäisen annoksen saamisesta on kulunut 6–8 viikkoa.
– Sinun ei tarvitse erikseen peruuttaa varattua tehosterokoteaikaa, jos haet toisen rokoteannoksen jo aikaisemmin. Walk in -tilaisuuksien lisäksi voit varata ajan koronarokotukseen hyvis.fi -palvelusta tai koronarokotuksien ajanvarausnumerosta 06 2412 7800, vinkkaa Anttila.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät