-22.3 C
Alajärvi
torstai 07.12.2023
MAINOS
MAINOS

Työttömien työnhakijoiden määrä laskussa

Etelä-Pohjanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä on laskenut vuodentakaisesta takaisesta vertailuajankohdasta. Työttömien työnhakijoiden määrä laski 1 745 henkilöllä, eli 23,9 prosentilla. Suhteellisesti enemmän laskua oli vain Ahvenanmaalla (46,4 prosenttia) ja Pohjanmaalla (29,6 prosenttia). Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä laski vuoden takaisesta 14,8 prosentilla.

Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä laski Etelä-Pohjanmaan alueella 1 247 henkilöllä. Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 6,4 prosenttia, joka oli Manner-Suomen alhaisin. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 10,7 prosenttia.
Lomautettujen lukumäärä tämän vuoden elokuun lopussa oli 399, jossa laskua viime vuoden vertailuajankohtaan oli 816 henkilöä (-67,2 %). Kohentuneessa tilanteessa näkyy lomautusten purkautuminen.

MAINOS

Pitkäaikaistyöttömyys on Etelä-Pohjanmaan alueella kasvusuunnassa. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli 34 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 2 373 kappaletta, joka oli 99,1 prosenttia eli 1 181 työpaikkaa enemmän kuin vuosi sitten. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 4967 työpaikkaa.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski kaikissa seutukunnissa, joista Kuusiokuntien alueella lasku oli suhteellisesti voimakkainta. Etelä-Pohjanmaan kunnista suhteellisesti eniten laskua työttömien työnhakijoiden määrässä oli Soinissa (43 %), Ähtärissä (38 %), Isossakyrössä (36 %) ja Ilmajoella (33 %). Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät