-7.5 C
Alajärvi
tiistai 19.3.2024
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Seurakuntarakenne tarkasteluun Järvi-Pohjanmaalla

Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli päätti keskiviikon kokouksessaan tehdä aloitteen seurakuntarakenteen uudistamisesta Kauhavan, Alajärven, Lappajärven, Evijärven ja Vimpelin seurakunnan osalta. Selvitysmieheksi nimettiin tuomiokapitulin asiantuntija Jukka Helin. Selvitys valmistuu ensi vuoden tammikuun viimeiseen päivään mennessä.

Viidessä tarkastelun alla olevassa seurakunnassa oli yhteensä 27 934 jäsentä viime vuoden lopussa. Vähiten jäseniä oli Evijärven seurakunnassa, 2 004. Lapuan hiippakunnan lakimiesasessori Tuomas Hemminki kertoo, että prosessissa pohditaan seurakuntien toimintaedellytyksiä.
– Järvi-Pohjanmaalla tilanne on haastava, kun on seurattu tilastoja seurakuntien jäsenmäärien ja verotulojen osalta.

MAINOS

Hemminki painottaa, että seurakuntarakenteen uudistamiseen liittyvä prosessi on vasta alussa ja tehtävä annettu selvitysmiehelle. Selvitysmies Jukka Helin kuulee seurakuntien johtavia viranhaltijoita ja luottamushenkilöitä. Hemminki kertoo, että myös seurakuntalaisille annetaan kuulemismahdollisuus.
– Seurakuntarakenteen uudistamisen lähtökohtana ei ole se, että tehtäisiin kaikkia viittä seurakuntaa koskeva yhteinen liitos.

Järvi-Pohjanmaan rovastikuntaan kuuluvat myös Pietarsaaren suomalainen seurakunta ja Soinin ja Ähtärin seurakunnat.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät