Nyrkki täydentää THL:n maskisuositusta

Mainos[adrotate banner="3"]

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin koronanyrkki haluaa täydentää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen perustason maskisuositusta niin, että maskien käyttöä suositellaan aina tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Tämä koskee esimerkiksi julkisia sisätiloja, kuten kauppoja, kirjastoja ja teattereita sekä julkisissa tiloissa järjestettäviä tilaisuuksia.

Kouluissa vahva maskisuositus poistuu, mutta kouluissa maskeja voi halutessaan edelleen käyttää. Maskinkäyttö vaikuttaa karanteenimääräyksiin vähentämällä altistuneiden määrää. Maskinkäyttö sekä hyvä käsihygienia ovat edelleen tärkeitä keinoja välttää tartunta, viestittää sairaanhoitopiirin johtaja Tero Järvinen.
– On tiedossa, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja sosiaali- ja terveysministeriö tulevat päivittämään maskisuositusohjeistustaan. Nyrkki käsittelee Etelä-Pohjanmaalle annettavaa maskisuositusta seuraavassa kokouksessaan THL:n ja STM:n ohjeiden pohjalta.

MAINOS
MAINOS
Edellinen artikkeliJärvi-Pohjanmaalla kampanja suun terveyden puolesta
Seuraava artikkeliHirvikolarien vaara on pian suurimmillaan