13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Ilo pääsi irti MLL:n synttäreillä

Mannerheimin Lastensuojeluliitto täytti viime vuonna sata vuotta. Juhlatapahtumat jäivät pitämättä koronapandemian takia. MLL:n paikallisyhdistyksille on annettu vapaat kädet toteuttaa 101-vuotisjuhla. Vimpelissä se tarkoitti Saarikentällä järjestettyä lastenjuhlaa, joka saikin suuren suosion ja keräsi Saarikentälle väkeä myös Vimpelin ulkopuolelta.

Perheen pienimmät pääsivät ottamaan ilon irti pomppulinnassa ja talutusratsastuksessa. Kaverikoiraan sai tehdä tuttavuutta ja kokeilla heittokäden tarkkuutta lyhyillä ketjuilla. Kasvomaalaus oli poskiin ilmestyneistä värikkäistä kuvista päätellen myös suosittu. Nälkäisenä ei tapahtumassa tarvinnut olla, sillä Saarikentän alaravintolassa oli kahvio ja makkaraakin paistettiin.
– Paikallisyhdistykset saivat vapaat kädet tapahtuman toteuttamiseen. Valitsimme ulkotilan koronan takia. Tapahtuma oli maksuton, paitsi kahvio. Ilman yhteistyökumppaneita emme tapahtumaa olisi voitu järjestää. Samalla saimme muitakin järjestöjä näkyviksi: 4H:n MTK Vimpelin, Vimpelin Palomiehet ja Järviseudun Kaverikoirat, kertoo paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Hanna Salmi.

MAINOS

Lähitaikuus imaisi mukaansa

Vimpeliläislähtöinen, nykyisin Jyväskylässä asuva taikuri Joonas Puhto oli liikkeellä kolmen esityskerran voimin. Lapset olivat lähitaikuutta esittäneen Puhdon esityksen lumoissa. Esityksissään Puhto käytti kynää, naruja, pelikortteja, pieniä palloja ja kolikoita.
– Vastaanotto oli hyvä ja lämmin ja lapset tulivat hyvinkin lähelle seuraamaan esitystä. Harrastan taikuutta viidettätoista vuotta. Korona-aikaan ei varsinaisia keikkoja ole ollut, vaan vain muutama kahden vuoden sisään, psykologina työskentelevä Puhto kertoo.

Joonas Puhdon esitykset tempaisivat lapset mukaan taikuuden maailmaan.

 

Etenkin poikien suosikiksi osoittautui Saarikentän kupeeseen ajettu sammutusauto. Sopimuspalomiehet saivat vastata monenlaisiin kysymyksiin. Pikkuväen edustajille jo pelkästään sinisten hälytysvalojen näkeminen oli riemukas asia. Viisivuotias Oliver Pälli oli ehtinyt jo käydä kokeilemassa talutusratsastustakin ennen kuin kiipesi sammutusauton sisälle.

Viisivuotias Oliver Pälli uskaltautui sammutusauton sisälle. Perheen pienimmät pommittivat sopimuspalomiehiä mitä moninaisimmilla kysymyksillä.

 

Myös Matias Tuohimaa kuului tyytyväisiin juhlavieraisiin. Hän kokeili tarkkuusheittoa, jossa pelivälineinä toimivat lyhyet ketjut. Hyvin kävi käsi, sillä ketjut solahtivat eri pistemääriä merkinneistä aukoista sisään. Matiaksen juhlapäivään kuului arpojen, makkaran ja limsan ostamista, Joonas-taikurin esityksen seuraamista ja poneihin tutustumista.

 

Matias Tuohimaa oli tarkalla tuulella kokeillessaan tarkkuusheittoa Saarikentän synttäritapahtumassa.

 

101-vuotisjuhlat olivat onnistuneet. Useamman vanhemman suulla järjestäjille kerrottiin, että lapsia ei tahdottu saada lähtemään kotiin. Järjestäjien laskelmien mukaan tapahtumassa kävi noin 120 lasta joko vanhempien tai isovanhempien kanssa. Tapahtumalle oli selkeä tilaus ja väki oli liikkeellä iloisella mielellä.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät