1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Myös Alajärvelle kaavaillaan pumptrack-rataa

Alajärven kaupunki on selvittänyt pumptrack-lähiliikuntapaikan rakentamisen mahdollisuutta Alajärvelle hankerahoituksen avulla.

Pumptrack-rata on lähiliikuntapaikka ja positiiviseen toimintaan ohjaava kohtaamispaikka erityisesti lapsille ja nuorille, mutta palvelee myös kokeneempia eri lajien harrastajia. Vastaava rata avattiin Soinissa tänä syksynä.

MAINOS

Rata koostuu maastoon sovitetuista kummuista, kaarteista ja hypyt mahdollistavista kumpuyhdistelmistä. Asfalttipintaisia ratoja voivat käyttää polkupyöräilijöiden lisäksi potkupyöräilijät, rullalautailijat, rullaluistelijat ja potkulautailijat.

Pumptrack-rata olisi mahdollista rakentaa Alajärvelle skeittiparkin yhteyteen urheilukentän läheisyyteen (Ankkurikentän eteläpuoli).

Pumptrack-lähiliikuntapaikan rakentamiseen on mahdollista saada rahoitusta Aisaparilta. Aisapari on kuuden pohjoisella Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevan kunnan – Evijärvi, Lappajärvi, Vimpeli, Alajärvi, Lapua, Kauhava – yhteinen kehittämisyhdistys. Aisaparilla on ollut yleishyödyllisten investointihankkeiden haku erityisesti kunnille ja kaupungeille 30.9.2021 saakka.

Hankkeiden toteutusaika on 31.12.2024 saakka. Hakuun on varattu noin 850000 euroa Aisaparin myöntövaltuudesta.

Aisaparin avustusta on voinut hakea 50000-150000 euron hankkeille. Aisaparin kautta myönnettävä avustus 70 prosenttia, kuntien ja kaupunkien omarahoitusosuus 30 prosenttia. Hankehakemus koskien Pumptrack-lähiliikuntapaikkaa, on alustavasti jätetty Aisaparille 29.9. Hakemuksen jättäminen ei sido kaupunkia hankkeen toteuttamiseen.

Pumptrack-lähiliikuntapaikan kustannusarvio on 149780 euroa. Aisaparilta hankkeeseen olisi mahdollista hakea rahoitusta 70 prosenttia, eli 104846 euroa. Kaupungin osuudeksi hankkeesta jäisi 30 prosenttia eli 44934 euroa.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa tämänpäiväisessä kokouksessaan. Esityksenä on, että Alajärven kaupunki hallinnoi Pumptrack-lähiliikuntapaikka -hankkeen, mikäli hankkeen rahoitus toteutuu.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät