-2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Alajärvellä ja Lappajärvellä saattanut altistua koronavirukselle

Järvi-Pohjanmaan perusturva tiedottaa, että torstaina, perjantaina ja lauantaina on voinut altistua koronavirukselle. Torstaina 28.10. kello 9.45–10.15 on voinut altistua virukselle Alajärven Halpa-Hallissa. Koronapositiivisella henkilöllä on ollut suu-nenäsuojus käytössä. Alajärven terveyskeskuksen vastaanottoaulassa on voinut altistua puolestaan perjantaina 29.10.kello 9.30–10, suu-nenäsuojus ollut käytössä. Samana päivänä mahdollisena altistumispaikkana on ollut myös Koskikievari Lappajärvellä kello 16.55–17.05, henkilöllä ollut suu-nenäsuojus käytössä. Lauantaina on saattanut altistua puolestaan K-Rauta Erkinheimossa Lappajärvellä kello 8–12, henkilöllä ollut suu-nenäsuojus käytössä.

Vt. peruspalvelujohtaja Jaakko Anttila pyytää edellä mainittuina ajankohtina kyseisissä paikoissa asioimassa olleita tarkkailemaan mahdollisia oireita ja tarvittaessa hakeutumaan koronatestiin, jonka ajanvaraus on Alajärven flunssapoliklinikalla.

MAINOS

Järvi-Pohjanmaan perusturva julkaisee jatkossa Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin alueella tapahtuneet mahdolliset koronaltistumiset vain niissä tapauksissa, jos kyseisessä paikassa on selkeästi ollut suurentunut riski saada koronavirustartunta. Tähän vaikuttaa esimerkiksi henkilön tilassa viettämä aika ja onko henkilöllä ollut suu-nenäsuojus. Lyhytaikaista asiointikäyntiä suu-nenäsuojuksen kanssa ei aiheuta muille asioijille suurta tartuntariskiä.
– Jatkossa emme siis myöskään kommentoi, onko suu-nenäsuojus ollut käytössä vai ei, kyseessä on kokonaisarvio riskistä. Tosiasia on, että tällä hetkellä Etelä-Pohjanmaalla on runsaasti tartuntaketjuja ja käytännössä missä tahansa voi tietämättään altistua koronavirukselle, toteaa Anttila.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät