-2.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Hyvää joulumieltä jo 25. kerran

Kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi järjestettävä Hyvä Joulumieli -keräys alkaa 19. marraskuuta ja jatkuu aina jouluaattoon asti. Tavoitteena on kerätä 2,5 miljoona euroa. Varojen avulla voidaan lahjoittaa 70 euron arvoinen ruokalahjakortti 36 000 perheelle.

Vähävaraisten perheiden ilahduttamiseksi Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti järjestävät jo 25. kerran Hyvä Joulumieli -keräyksen. MLL ja SPR tekevät apua tarvitsevien perheiden löytämiseksi yhteistyötä paikallisten tahojen kuten neuvoloiden, diakoniatyön ja sosiaalitoimen kanssa. Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti järjestävät keräyksen yhteistyössä Ylen kanssa.

MAINOS

Apua perheille

Pitkittynyt koronapandemia on näkynyt lapsiperheiden avun tarpeessa kahdella tavalla: se on pahentanut niiden perheiden tilannetta, joilla jo ennestään oli vaikeaa ja samalla lisännyt avuntarpeessa olevien perheiden määrää. Tällä hetkellä Suomessa elää noin 121 000 alle 18-vuotiasta lasta ja nuorta pienituloisissa perheissä.

Hyvä Joulumieli -keräykseen voi lahjoittaa keräyksen nettisivuilla, tilisiirrolla, lahjoituspuhelimella ja tekstiviestillä. Viime vuonna tavoitteena oli jakaa 21 000 ruokalahjakorttia lapsiperheille, jotka olivat kohdanneet taloudellisia vaikeuksia. Lahjakortteja voitiin lopulta jakaa kaikkiaan 25 000.

Hyvä Joulumieli -lahjakortti on nimensä mukaisesti lahja. Sitä ei voi anoa tai hakea. MLL ja SPR tekevät apua tarvitsevien perheiden löytämiseksi yhteistyötä paikallisten tahojen kuten neuvoloiden, diakoniatyön ja sosiaalitoimen kanssa. Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti järjestävät keräyksen yhteistyössä Ylen kanssa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät