-16.6 C
Alajärvi
tiistai 05.12.2023
MAINOS
MAINOS

Vimpelin yhteiskoululle innostava liikunta-alue!

 

Vimpelin vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Tero Lassila leikkasi virallisesti nauhan ja avasi näin uuden liikunta-alueen käyttöön!

Vimpelin yhteiskoulun, lukion ja liikuntahallin välisellä piha-alueella riittää nyt tekemistä ja liikunnan riemua, niin välitunneiksi kuin pidemmäksikin aikaa, uuden liikunta-alueen myötä.

Aikaisemmin koulun lähialue ei juurikaan houkutellut oppilaita omatoimiseen liikuntaan. Asfaltoidulta piha-alueelta löytyivät aikaisemmin ainoastaan koripallokorit ja jalkapallomaalit.

MAINOS

Liikuntaan aktivoivan aluehankkeen tavoitteena onkin luoda erityisesti nuorille kohdennettu liikuntapaikka.

Yhteiskoulun nuoret ovat arkipäivisin alueen pääkäyttäjäryhmä välituntien omatoimiliikkujina sekä ohjattujen liikuntatuntien johdosta. Ilta, viikonloppu ja loma-aikaan kaikenikäisillä kuntalaisilla on mahdollista kuntoilla alueella yhdessä lasten kanssa tai ilman.

Alue sopii erinomaisesti myös läheisen liikuntahallia käyttävien joukkueiden alkulämmittelyharjoituksiin.

Toiminnallisesti monipuolinen ja kiinnostava alue tukee ajatusta nuorten omatoimiliikkumisesta ja kouluviihtyvyyttä.

Liikkuminen ja treenaaminen alueen välineillä kehittää tasapainoa, koordinaatiota, ketteryyttä sekä asennon ja liikkeen hallintaa. Samalla kehittyvät myös käyttäjien lihasvoima ja lihaskestävyys.

Aluetta on suunniteltu keväästä 2020 lähtien poikkihallinnollisesti koostetun asiantuntijaryhmän voimin. Ryhmässä on ollut edustus vapaa-aikatoimesta, teknisestätoimesta ja sivistystoimesta sekä nuorisovaltuustosta.

Hankkeen on toteuttanut Vimpelin kunnan tekninen toimi. Kustannusarvio oli yhteensä 50000 euroa.
Liikunta-alueen avajaisissa puhunut sivistystoimenjohtaja Esa Kaunisto totesi, että kouluille, päiväkodeille ja muillekin julkisille alueille pyritään saamaan liikkumiseen aktivoivia paikkoja, joilla halutaan edistää lasten terveyttä ja antaa virtaa opiskeluun.

Alueilla on myös suurempi merkitys yleiselle hyvinvoinnille aikana, jolloin opiskelu- ja vapaa-aikaa vietetään pääasiassa istuen.

– Tällä piha-alueella on vuosien varrella tehty monenlaista ja tämä on ehdottomasti parasta, mitä sille on tapahtunut pitkään aikaan, Kaunisto sanoi.

Virallisen nauhan leikkauksen liikunta-alueen avaamiseksi suoritti sivistyslautakunnan puheenjohtaja Tero Lassila, jonka jälkeen viidennen luokan oppilaat ottivat kentän monine toimintoineen haltuunsa!


Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät