Alajärven toimintakeskuksessa korjataan kosteusvaurioita

Kirpputorin toimintaa vastuulleen ottanut Jonne Tuokkola on aikaisemmin tehnyt työharjoittelua Adeliinassa, joten hän osaa pitää Myllytuvan kirpputorista hyvää huolta!
Mainos[adrotate banner="3"]
Kiinteistöpäällikkö ja sisäilmatyöryhmän puheenjohtaja Timo Ketola kertoo, että työt toimintakeskuksella on aloitettu. Kivijalka kaivetaan esille, salaojitus uusitaan ja lisätään patolevyt.

Alajärven toimintakeskuksessa on käynnistynyt korjaustoimet kosteusvaurioiden korjaamiseksi. Kiinteistöpäällikkö ja sisäilmatyöryhmän puheenjohtaja Timo Ketola kertoo, että tietoa mahdollisista ongelmista saatiin viime talvena, kun osalla henkilökunnasta oli oireilua. Tuolloin heti pakkasten aikaan tehtiin sisäilmamittaukset, joista ensimmäisessä ei todettu mitään hälyttävää, mutta toisessa oli hieman muutoksia.

– Sen pohjalta käynnistettiin rakennetutkimukset, ensin kevyempi versio ja sitten toisessa tutkimuksessa avattiin vielä enemmän rakenteita ja tehtiin laajempia mittauksia mahdollisista vaurioista, Ketola kertoo.

MAINOS

Tutkimuksessa esille tulleita korjaustoimenpiteitä päätettiin suorittaa heti syksyllä ja korjaukset on nyt aloitettu rakennuksen ulkopuolelta, jossa kivijalka kaivetaan esille, uusitaan salaojitus oikealle korkeudelle ja oikein täyttein sekä lisätään patolevyt.

Myös sadevesijärjestelmiä ja kaivoja uusitaan ja lisätään ja koko takapiha muotoillaan uudelleen, jotta ehkäistään lisävaurioiden syntyminen jatkossa.

Sisätiloissa kosteuden aiheuttamaa pintakosteutta löytyi keittiöstä tiskipaikalta ja wc-tilasta. Nämä avataan ja korjataan. Käytössä on viisi leikkaussalitasoista ilmanpuhdistinta, joiden voimakkuus on helppo säätää yöajaksi suuremmalle ja päivällä taas pienemmäksi.

Toimintakeskuksen kirpparilla on valoisaa ja siistiä. Tarjolla on monenlaista tavaraa pikkurahalla!

Merkittävimmät löydökset olivat yhden 20 neliöisen huoneen kohdalla, jonka ulkoseinään on valunut vettä ränneistä. Huoneen kohdalla oltiin onnekkaita, sillä siihen on erillinen kulku ulkoa. Huone on nyt suljettu ja tiivistetty ja siellä on alipaineistus.

Rakenteita avaavat työmiehet kulkevat huoneeseen erillisen sisäänkäynnin kautta. Työt siellä tehdään ns. asbestinpurkutyönä, jotta ei vaaranneta sen enempää toimintakeskuksen henkilökunnan ja asiakkaiden kuin purkutöiden tekijöidenkään terveyttä.

Keittiön ja wc-tilojen kosteusvauriot kunnostetaan viimeistään kesäloman aikana, samoin kuin myös nyt kuivumaan avattu huone. Lisäksi ikkunoissa karmien ja seinien välit tiivistetään.

Toimintakeskuksen vastaava ohjaaja Merja Paananen kertoo, että remontista ei ole ollut haittaa toiminnalle. – Hyvä että ongelmat laitetaan kuntoon, Paananen sanoo.

Ketola kertoo, että ongelmiin pyritään yleensäkin puuttumaan heti kun ne tulevat ilmi. Ensin tutkitaan ja sitten kunnostetaan. Esimerkki tästä on myös Paavolan koulu, jossa kosteusvauriot löytyivät kiinteistön kuntoa tarkastettaessa ja niitäkin ollaan jo korjaamassa.

Joulu alkaa kirppispäivällä!

Toimintakeskuksessa joulunaikaan valmistaudutaan tuttuun tapaan valmistellen lauantaina 27.11. kello 9-13 järjestettävää Myllytuvan kirpputorin joulunavausta.

Tällöin avautuu joulupuoti ihanine tuotteineen. Kirpparilla on paljon uutta tavaraa pikkurahalla ja joulunavauksessa on mahdollisuus nauttia torttukahvit!

Tarjolla on asiakkaiden valmistamia tuotteita kuten katuharjoja, enkeliheijastimia, koristeita sekä vohvelikangaspyyhkeitä ja -aamutakkeja. Pääpaino on kirpparilla, sillä kierrätys on Alajärven token juttu ja toiminnassa ollaan muutenkin hyvin luontolähtöisiä!

Tokessa on 26 asiakasta ja heillä kolme ohjaajaa. Jouluiset kirppispäivät ovat todella odotetut, sillä päivässä on ihan oma tunnelmansa ja asiakkaista on mukavaa, kun väkeä tulee paljon.

– Kirpputori on avoinna muulloinkin arkisin kello 9-14 ja kahvila kastamisineen palvelee joka päivä, Paananen sanoo ja toivoo, että väki poikkeaisi paikan päälle palveltavaksi!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliSoinin kunta tarjoaa laadukasta elämää myös ikäihmisille
Seuraava artikkeliKuusiokunnissa uusia koronatartuntoja