-22.3 C
Alajärvi
torstai 07.12.2023
MAINOS
MAINOS

Kuusiokunnissa uusia koronatartuntoja

Kuusiokuntien alueella on tullut tietoon tällä viikolla kaikkiaan kahdeksan koronatartuntaa.

Tartunnat painottuvat Alavudelle ja Soiniin. Tartunnoista seuranneiden altistumisten vuoksi Alavuden Kirkkomännikön koulun 4a-luokka on asetettu karanteeniin ja luokka on ohjattu etäopetukseen.

MAINOS

Karanteeni on voimassa tämän hetken tiedon mukaan 27.11. saakka. Altistumisten vuoksi myös muilta luokilta on oppilaita karanteenissa.

Kaikki altistuneet henkilöt kontaktoidaan ja ohjeistetaan erikseen osana Kuusiolinna Terveys Oy:n toteuttamaa koronajäljitystyötä.

Pääsääntöisesti kaksi rokoteannosta saaneita ei aseteta karanteniin altistumisesta huolimatta, mikäli jälkimmäisestä rokotuksesta on kulunut yli seitsemän päivää.

Sama koskee puolen vuoden sisällä koronan sairastaneita. Alle 12-vuotiaiden ikäluokkia ei Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksen mukaisesti ole kuitenkaan rokotettu.

Tunnistettujen altistuneiden lisäksi myös muiden tulee seurata mahdollisia koronaoireita erityisellä huolella.

Jokaisen kuntalaisen on edelleen tärkeä hakeutua koronavirustestiin aina oireiden ilmetessä.

Koronavirustartuntaan viittaavia oireita voivat hengitystieoireiden lisäksi olla muun muassa kuume, vatsaoireet sekä maku- ja hajuaistin häiriöt. Ajan koronavirustestiin voi varata puhelimitse numerosta 06 2525 7612.

Edelleen kaikkia suositellaan suojautumaan koronatartunnoilta suositusten mukaisesti. Jokaisen on myös toivottavaa hankkia koronarokote.

Kuusiokunnissa kaikkien yli 12-vuotiaiden on mahdollista varata aika rokotukseen tai osallistua koronarokotukselle ilman ajanvarausta Walk-in koronarokotuksissa.

Kuusiokunnissa järjestetään Walk-in koronarokotusta Alavudella perjantaina 19.11. klo 15-18 ja Ähtärissä torstaina 25.11. klo 13-15.

Tuolloin on mahdollista hakea ensimmäinen tai toinen rokoteannos, jos 1. rokoteannoksesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät