Joulutori veti väkeä areenalle

Mainos[adrotate banner="3"]

Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti Kyläseura isännöi Vimpelin Lakis Areenalla järjestettyä joulutoritapahtumaa. Yksityishenkilöt ja yhdistykset olivat tuoneet myytäväksi jouluun sopivia myyntiartikkeleja villasuksista leivonnaisiin ja erilaisista koriste-esineistä joulukortteihin.

Leppoisa iltapäivä päättyi vapaa-aikalautakunnan ja Vimpelin Vedon palkitsemistilaisuuksiin. Vimpelin parhaana urheilijana palkittiin miesten Superpesiksen lyöjäkuningas Janne Mäkelä.

MAINOS

Joulutorille oli ilmoittautunut parikymmentä myyjää. Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti Kyläseuran sihteeri Kaisa Alanen kertoo kyläseuran halunneen järjestää joulutapahtuman.

– Kysyimme yrityksiä ja muita mukaan. Kunnan ja Vedon palkitsemistilaisuus oli iso juttu. Mielestäni ihmiset ovat olleet tyytyväisiä, tilaa on. Oli iloinen yllätys, että saimme Vimpelin joulu -lehden tänne myyntiin.

– Piparkakkutaloja kaivattiin, olisi heti ollut ostajia. Samoin kaivattiin kyläkalenteria, jota emme tänä vuonna halunneet tehdä.

Käsitöitä kotiin viemisiksi

Lakis Areena, Vimpelin uusin kylätalo, sopi mainiosti joulutorin järjestämiseen. Myyntipisteet oli sijoiteltu väljähkösti ja eri myyntipisteiden välillä pystyi liikkumaan sujuvasti. Tuttuja tavattiin ja torttukahvia pääsi nauttimaan pöydän ääreen.

Vimpeliläinen Heliä Panula oli saapunut tyttärensä Päivi Panulan ja tyttärentyttärensä Nellan kanssa myymään taidonnäytteitään joulutorille.

Heliä Panula myi itse neulomiaan villasukkia ja -tossuja sekä myös Soile Laajalan käsialaa olevia sukkia. Päivi Panula myi joulukortteja, ja -koristeita sekä leivonnaisia ja Nella-tyttö itse tekemiään joulukortteja.

Heliä Panula kertoo, että hän ei neulo mitään muuta kuin sukkia ja tossuja.

– On mukava kutoa, ja mielelläni myisin sukkia ja tossuja. Omaa mallia minulla ei ole, mutta teen sukkia myös äidin perintömallin mukaan. Äiti teki villasukkia omalle väelle ja kylän miehille.

Alajärveläissiskokset Sari Lepistö-Korhonen ja Satu Lepistö saapuivat Lakis Areenalle Kaartuselta. Myyntiartikkeleina olivat esimerkiksi lyhdyt ja itse tehdyt tontut, kissat ja keijut.

– Kuulin, että Lakis Areenalla on markkinat. Löysin tietoa netistä ja todettiin, että tämä on lähellä ja päiväkin on sopiva, Sari Lepistö kertoo.

Joulutorilta oli mahdollisuus ostaa kotiin monenlaista joulusisustukseen sopivaa taidonnäytettä, kuten esimerkiksi Satu Lepistö-Korhosen tekemiä keijuja ja tonttuja.

Satu Lepistö ja Sari Lepistö-Korhonen kertovat olleensa edelliskerran myyjäistapahtumassa Seinäjoella pari vuotta sitten. Lakis Areenan tarjosi loistavat puitteet joulutorille: paikka on sijainniltaan hyvä ja areena itsessään on valoisa ja lämmin.

Sari Lepistö luonnehti joulutoria kivan pieneksi tapahtumaksi. Väkeä on käynyt ja ihmiset ovat myös tehneet ostoksia. Tapahtuma on ollut tunnelmaltaan kodinomainen ja asiakkaat mukavia.

Suomen Punaisen Ristin Vimpelin osasto oli tullut joulutorille laajalla repertuaarilla. Myytävänä oli niin arpoja, tukkadonitseja, joulukortteja, Avun ketju -heijastimia ja vapaaehtoisten tekemiä sukkia ja pipoja.

– Olemme tuoneet esille vapaaehtoistoimintaa, osaston puheenjohtaja Maija Peuro-Rautiainen kertoo.

Mäkelä Vimpelin paras

Päättyneellä kaudella uransa kolmannen lyöjäkuninkuuden miesten Superpesiksessä voittanut Vedon Janne Mäkelä palkittiin Lakis Areenalla Vimpelin Vuoden urheilijana.

39-vuotias Mäkelä palkittiin myös Vedon parhaana pesäpalloilijana. ”Mäksä” solmi lokakuun puolivälissä Vedon kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

– Vuoden urheilija on näin pienessä kylässä aika kova juttu. Täällä löytyy maanlaajuisestikin aika kovia tekijöitä eri aloilla. Otan palkinnon vastaan iloisin mielin.

Viime kautta Mäkelä kuvailee omalta kohdaltaan onnistuneeksi. Hän pysyi terveenä läpi kesän ja pystyi sitä kautta hyviin suorituksiin.

– Kausi oli varmaan yksi parhaimmista kausistani, miettii runkosarjassa kuusi kunnaria ja 89 tavallista taituroinut Mäkelä.

Harjoittelu kautta 2022 silmällä pitäen on Vedossakin jo ehditty aloittaa. Superpesis-miehistöllä on ollut kaksi leiriä ja kolmas pidetään ensi viikolla.

– Virtaa on vielä vanhassa miehessä. Ainakin yksi kausi jaksetaan vielä painaa. Joukkue on hieman erilaisempi kuin aikaisemmin. Joukkueessa on hyvä henki ja hauskaa on ollut – se vähä, mitä ollaan tähän mennessä ehditty toisiamme näkemään.

Vimpelin joulutori -tapahtumassa noudatettiin kunnan joulunavaustapahtuman perinteitä ja pidettiin Vimpelin vapaa-aikatoimen ja Vimpelin Vedon palkitsemistilaisuus. Ryhtinuoret Eemeli Lassila (alh. vas.) ja Ella Jaakkola, Nuori toimija -palkitut Suvi-Tuulia ja Kirsi Maria Koskela, Vuoden urheilija Janne Mäkelä (ylh. vas.) ja Kunnon kuntalainen Raimo Aittoniemi saivat monen muun onnistujan tapaan palkintonsa.

Vimpelin Kunnon kuntalaiseksi valittiin tänä vuonna Raimo Aittoniemi, joka on esimerkillinen kuntoilija ja kunnostautunut Vimpelin Vedossa juniorivetäjänä.

Liikunnan erikoispalkinto annetaan tänä vuonna Martti Puusaarelle, joka kirjautti kesän pyöräilykampanjan aikana 3 640 kilometriä. Liikunnan erikoispalkinto on hyvän mielen palkinto, joka myönnetään esimerkillisestä toiminnasta hyvinvoinnin eteen.

Vimpelin vapaa-aikatoimen palkitut

Vuoden urheilija: Janne Mäkelä, Vuoden valmentaja: Kari Kleemola, Kunnon kuntalainen: Raimo Aittoniemi, Liikunnan erityispalkinto: Martti Puusaari, Ryhtinuoret: Ella Jaakkola ja Eemeli Lassila, Nuori toimija: Suvi-Tuulia Koskela ja Kirsi-Maria Koskela.

Stipendisäännön mukaisesti palkitut urheilijat:
Janna-Juulia Mäenpää (seiväshyppy), Juho-Joel Mäenpää (kiekonheitto); Veteli-Pesiksen vimpeliläiset SM-hopeamitalistit Aleksi Lassila, Eemeli Lassila, Jussi Vihriälä, Lauri Vihriälä, Kari Kleemola ja Vesa Liikala; Esko Hyyppä (veteraaniurheilija, sisäsoutu); pesäpallon Harmaakarhujen SM-pronssimitalistit Janne Hernesniemi, Mika Herrala, Markku Lassila, Janne Latvala, Tomi Pilbacka ja Jarno Himmelä.

Vapaa-aikatoimi muisti myös Timo Vähämäkeä vuosikausia Sääksjärven luisteluolosuhteiden hyväksi tekemästään työstä.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliNyt otetaan selville, mikä on Alajärven liikkuvin yritys!
Seuraava artikkeliKipupumppu lahjoituksena terveyskeskukselle Alajärven syöpäosastolta